Οι πολίτες που έχουν χρέη στο Δημόσιο θα βάζουν ενέχυρο περιουσιακά τους στοιχεία για να γλιτώσουν τη φυλακή - iefimerida.gr

Οι πολίτες που έχουν χρέη στο Δημόσιο θα βάζουν ενέχυρο περιουσιακά τους στοιχεία για να γλιτώσουν τη φυλακή

Ενέχυρο για χρέη στο Δημόσιο για να γλιτώσουν τη φυλακή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην κυβέρνηση εξετάζουν να φέρουν ρύθμιση που θα επιτρέπει σε έναν οφειλέτη που δεν μπορεί να πληρώσει με μετρητά το ποσό της οφειλής του, να έχει τη δυνατότητα να παραχωρεί άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα ίσης ή μεγαλύτερης αξίας.

Νομοσχέδιο που πολύ σύντομα, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, θα προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή, θα προβλέπει τη σύσταση ενέχυρου για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Ο υπουργός, μέσω σχετικής απάντησης που διαβίβασε στη Βουλή σε ερώτηση του Βύρωνα Πολύδωρα για την περίπτωση του μέχρι πρότινος έγκλειστου Λάκη Γαβαλά και την πρόταση του επιχειρηματία να μεταβιβάσει στο ελληνικό Δημόσιο κτίριο που ανήκει στην εταιρεία του προκειμένου καλυφθούν τα χρέη του, σημειώνει πως σύντομα θα προωθηθεί ρύθμιση που θα επιτρέπει σε έναν οφειλέτη που δεν μπορεί να πληρώσει με μετρητά το ποσό της οφειλής του, να έχει τη δυνατότητα να παραχωρεί άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα ίσης ή μεγαλύτερης αξίας.

Ο υφυπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει πως προκειμένου να υποβληθεί αίτηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, αρκεί η συνδρομή δύο προϋποθέσεων. Τα βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη να υπερβαίνουν το κατά νόμο ελάχιστο όριο, αλλά και να έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία λήξης καταβολής των οφειλών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ