Το επίμαχο e-mail της Τρόικα για τα αμυντικά συστήματα – Τι ζητά αναλυτικά - iefimerida.gr

Το επίμαχο e-mail της Τρόικα για τα αμυντικά συστήματα – Τι ζητά αναλυτικά

Αυτό είναι το επίμαχο e-mail της Τρόικα για τα αμυντικά συστήματα – Τι ζητά αναλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι το e-mail που «πάγωσε» την κυβέρνηση. Το ηλεκτρονικό μήνυμα του Ματίας Μορς, το οποίο έφτασε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, απορρίπτοντας τα σχέδια για τις αμυντικές βιομηχανίες. Σε αυτό, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Τρόικα αναλύει κατά περίπτωση το τι πρέπει να συμβεί με τις ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ.

«Παρακαλώ δείτε την λεπτομερή αντίδραση της πλευράς και το συμπέρασμα ότι τα προτεινόμενα σχέδια αναδιάρθρωσης δεν είναι κατά την άποψή μας βιώσιμα ή ρεαλιστικά και δεν διασφαλίζουν μία διατηρήσιμη λύση από οικονομικής άποψης και σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό και τις κρατικές ενισχύσεις».

Με την φράση αυτή ξεκινάει το e-mail της Τρόικα, με το οποίο ενημερώθηκε η ελληνική κυβέρνηση ότι ενδεχομένως να πρέπει να προχωρήσει σε κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών. Το συγκεκριμένο e-mail είχε αποδέκτη τη γενική γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, ενώ στο τέλος η υπογραφή ήταν του εκπροσώπου της Κομισιόν στην Τρόικα, Ματίας Μορς.

«Κατά την γνώμη μας» συνεχίζει ο κ. Μορς, που διευκρινίζει ότι μιλά εκ μέρους και τόσο του Πολ Τομσεν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όσο και του Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, «η επιλογή του κλεισίματος/ρευστοποίησης θα πρέπει να εξετασθεί για όλες τις επιχειρήσεις».

Αμέσως μετά, ο κ. Μορς προχωράει στις παρατηρήσεις της τρόικας για το σχέδιο κάθε εταιρείας:

ΛΑΡΚΟ

H τρόικα θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει είτε να πωλήσει την εταιρεία και να περιμένει ότι ο αγοραστής θα αποπληρώσει τις κρατικές ενισχύσεις, είτε να πωλήσει ξεχωριστά τις εγκαταστάσεις Αγίου Ιωάννη/Λάρυμνας και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία της ΛΑΡΚΟ.

ΕΑΣ

Η τρόικα θέτει το ερώτημα εάν με τα δεδομένα που υπάρχουν είναι λογικό – από οικονομικής απόψεως – να παραμείνει η εταιρεία ανοικτή ή να προχωρήσει σε πλήρη και άμεση εκκαθάριση.

ΕΛΒΟ

Ο κ. Μορς υποστηρίζει ότι η περισσότερο επιθυμητή και ρεαλιστική λύση κατά την τρόικα για την επιχείρηση είναι πως θα πρέπει να πτωχεύσει αμέσως.

Μέτα από όλα αυτά ο κ. Μορς καταλήγει ότι «αναμένει να λάβει τη νέα βελτιωμένη εκδοχή των σχεδίων αναδιάρθρωσης/εκκαθάρισης των τριών επιχειρήσεων, στα οποία θα έχουν ληφθεί υπόψη τα σχόλια/προτάσεις μας».

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ