H Τρόικα πιέζει τον Αδωνι – Κόψτε κι άλλο τη δαπάνη για τα φάρμακα - iefimerida.gr

H Τρόικα πιέζει τον Αδωνι – Κόψτε κι άλλο τη δαπάνη για τα φάρμακα

H Τρόικα πιέζει τον Αδωνι – Κόψτε κι άλλο τη δαπάνη για τα φάρμακα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο Αδωνις Γεωργιάδης από το κλιμάκιο της Τρόικα σχετικά με τη φαρμακευτική δαπάνη. Το ζήτημα αυτό βρέθηκε στο επίκεντρο στη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τα στελέχη του Task Force, που ζητούν να μειωθεί περαιτέρω η συγκεκριμένη δαπάνη και να φτάσει κοντά στα 2 δισ. ευρώ.

Ενα άλλο μείζον θέμα της συνάντησης ήταν η συνταγογράφηση φαρμάκων βάσει της δραστικής ουσίας και όχι της εμπορικής ονομασίας, με στόχο την αύξηση χρήσης των γενοσήμων φαρμάκων έως και 60%.

Στο τραπέζι έπεσε και το ζήτημα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων αλλά και η μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15%, καθώς είναι γνωστές οι πιέσεις της Τρόικα για την απελευθέρωση της συγκεκριμένης αγοράς. Επιπλέον συζητήθηκε η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, η αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και η κινητικότητα του προσωπικού.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ