Κατάφερε να μείνει έγκυος επτά χρόνια μετά την αφαίρεση των ωοθηκών της - Θα φέρει στον κόσμο δίδυμα - iefimerida.gr

Κατάφερε να μείνει έγκυος επτά χρόνια μετά την αφαίρεση των ωοθηκών της - Θα φέρει στον κόσμο δίδυμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επτά ολόκληρα χρόνια μετά την αφαίρεση των ωοθηκών της, λόγω καρκίνου, μία 24χρονη από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας κατάφερε να μείνει έγκυος και μάλιστα πρόκειται να φέρει στον κόσμο δίδυμα κοριτσάκια, χάρη σε μία πρωτοπόρο μέθοδο αυστραλών επιστημόνων.

Οπως γράφει ο Guardian, όταν αποφάσισε να κάνει την επέμβαση, η νεαρή γυναίκα, που σήμερα είναι έγκυος 25 εβδομάδων, είχε ζητήσει από τους γιατρούς να καταψύξουν μέρος του ωοθηκικού ιστού πριν την αφαίρεση της δεύτερης ωοθήκης της.

Μετά από χρόνια, οι γιατροί, με επικεφαλής την καθηγήτρια Κέιτ Στερν, τοποθέτησαν αυτό τον ιστό στην κοιλιακή χώρα της γυναίκας.

Μετά από επτά μήνες ήπιας θεραπείας με έναν κύκλο ορμονών που χρησιμοποιούνται σε εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, αναπτύχθηκαν δύο ωοθήκες στα σημεία όπου είχαν γίνει δύο μεταμοσχεύσεις του ιστού, μία το 2010 και άλλη μια το 2012. Από τη διαδικασία τελικά προέκυψαν δύο ωάρια, τα οποία οι γιατροί γονιμοποίησαν εξωσωματικά και στη συνέχεια τα μετέφεραν στην μήτρα της γυναίκας.

Οι εξετάσεις με υπέρηχο δείχνουν ότι η εγκυμοσύνη προχωρεί κανονικά. Πάντως η Στερν παραδέχθηκε πως η πιθανότητα επιτυχίας εξαρχής ήταν πολύ μικρή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ