Reuters: Η χώρα «βούλιαξε» από ξένους -Οι Ελληνες όμως δεν είχαν λεφτά για διακοπές - iefimerida.gr

Reuters: Η χώρα «βούλιαξε» από ξένους -Οι Ελληνες όμως δεν είχαν λεφτά για διακοπές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την μεγάλη αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα αναφέρεται σε δημοσίευμα του το Reuters, το οποίο υποστηρίζει πως ο τουρισμός της χώρας αυξήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, την ίδια στιγμή που ο τουρισμός των Ελλήνων στο εσωτερικό της χώρας έπεσε δραματικά.

Σε δημοσίευμα του με τίτλο «Το κεντρικό αεροδρόμιο της Ελλάδας βλέπει μεγάλη καλοκαιρινή αύξηση στους ξένους τουρίστες», το Reuters υποστηρίζει πως σχεδόν 2 εκατ. ξένοι επισκέπτες πέταξαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Ο τουρισμός στην Ελλάδα, δεν ενθουσίασε μόνο τους «κλασσικούς» επισκέπτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά αυξήθηκε κατά 22% στις υπόλοιπες χώρες, με το Reuters να μεταδίδει πως ήρθαν 77% περισσότεροι τουρίστες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 44% περισσότεροι Ελβετοί και 27% περισσότεροι Τούρκοι, σε σχέση με το 2012.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, το Reuters διαπιστώνει πως ο εσωτερικός τουρισμός βρίσκεται σε καθίζηση, καθώς οι Ελληνες οι οποίοι έκαναν διακοπές στο εσωτερικό της χώρας μειώθηκαν κατά 12,4% σε σχέση με πέρυσι, με το δημοσίευμα να αναφέρει πως «οι Ελληνες είδαν τα εισοδήματα τους να συμπιέζονται και δεν μπορούν πλέον να φύγουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ