World Economic Forum: Στον πάτο της ανταγωνιστικότητας η Ελλάδα -Βυθισμένη στην γραφειοκρατία και την διαφθορά - iefimerida.gr

World Economic Forum: Στον πάτο της ανταγωνιστικότητας η Ελλάδα -Βυθισμένη στην γραφειοκρατία και την διαφθορά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερα χαμηλή παραμένει η θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια ανταγωνιστικότητα για άλλη μια φορά, καθώς καταλαμβάνει την 91η θέση ανάμεσα σε 148 χώρες στην έκθεση του World Economic Forum.

Η έκθεση, διαπιστώνει ορισμένες μικρές βελτιώσεις στην Ελλάδα όσον αφορά τον τομέα της υγείας και της βασικής εκπαίδευσης όπου καταλαμβάνει την 35η θέση, στις υποδομές όπου βρίσκεται στην 38η θέση, στην τεχνολογική ετοιμότητα όπου βρίσκεται στην 39η θέση, στην ανώτερη εκπαίδευση όπου η χώρα καταλαμβάνει την 41η θέση και στο μέγεθος της αγοράς, όπου βρίσκεται στην 47η θέση.

Ωστόσο τα αρνητικά σημεία στην ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας βρίσκονται στον «πάτο», καθώς το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ κατέταξε την Ελλάδα 87η σε θέματα καινοτομίας, 103η σε θέματα δημοσίων φορέων, 108η στην αποδοτικότητα αγοράς αγαθών, 127η στην αποδοτικότητα της αγοράς εργασίας, 137η στην ανάπτυξη της χρηματοπιστωτικής αγοράς, και προτελευταία όσον αφορά το μακροοικονομικό περιβάλλον (147η θέση).

Οι πιο προβληματικοί παράγοντες για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, όπως παρουσιάζονται μέσα από την έκθεση του WEF, είναι η πρόσβαση στη χρηματοδότηση, η ανεπαρκής κυβερνητική γραφειοκρατία, το φορολογικό πλαίσιο, η αστάθεια των πολιτικών, η διαφθορά.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, αυτό το χρόνο η Ελλάδα αφού υποχώρησε τα τελευταία έτη, βελτίωσε την κατάταξή της στην 91η θέση, ωστόσο παραμένει η χώρα της Ε.Ε. Με την χαμηλότερη ανταγωνιστικότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ