Κουτσούμπας: Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην εμπλοκή της Ελλάδας σε επέμβαση στην Συρία - iefimerida.gr

Κουτσούμπας: Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην εμπλοκή της Ελλάδας σε επέμβαση στην Συρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή κριτική κατά των ΗΠΑ για την πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία άσκησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά πως η Ελλάδα δεν πρέπει να παράσχει καμία βοήθεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ παράλληλα ζήτησε να κλείσει και η βάση της Σουδας.

Σε συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο κ. Κουτσούμπας του εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στην εμπλοκή της χώρας στην επέμβαση στη Συρία, επισημαίνοντας πως «ακόμη και μια χειρουργική επέμβασή στη Συρία θα έχει σημαντικές κοινωνικές και γεωπολιτικές συνέπειες».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, απέρριψε τις κατηγορίες περί χημικών όπλων τα οποία διαθέτει το καθεστώς Ασαντ, χαρακτηρίζοντας τες «παραμύθια για μικρά παιδιά που διαδίδει η Ουάσινγκτον» και έκανε λόγο για «προβοκάτσια ξένων δυνάμεων». Στη συνέχεια, τόνισε πως ο λόγος για τον οποίο επιθυμούν οι ΗΠΑ μια στρατιωτική επέμβαση, είναι ο γεωστρατηγικός ρόλος της Συρίας και ο ορυκτός της πλούτος.

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε να κλείσει η βάση της Σούδας και να μην παράσχει η ελληνική κυβέρνηση καμία συνδρομή «στην ιμπεριαλιστική αυτή πολεμική επιχείρηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ