Μαλάλα Γιουσουφζάι: το κορίτσι σύμβολο που γλίτωσε από τους Ταλιμπάν, εγκαινίασε τη μεγαλύτερη δημόσια βιβλιοθήκη της Ευρώπης [βίντεο] - iefimerida.gr

Μαλάλα Γιουσουφζάι: το κορίτσι σύμβολο που γλίτωσε από τους Ταλιμπάν, εγκαινίασε τη μεγαλύτερη δημόσια βιβλιοθήκη της Ευρώπης [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη μεγαλύτερη δημόσια βιβλιοθήκη της Ευρώπης στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας εγκαινίασε χτες η Μαλάλα Γιουσουφζάι, η νεαρή πακιστανή μαθήτρια που γλίτωσε από επίθεση Ταλιμπάν και πλέον ζει εκεί.

Η 16χρονη μαθήτρια μεταφέρθηκε αεροπορικώς στην πόλη τον περασμένο χρόνο για να χειρουργηθεί, όταν Ταλιμπάν επιτέθηκαν στο σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαινε για να την τιμωρήσουν για τη μάχη της υπέρ του δικαιώματος των κοριτσιών στην εκπαίδευση.

Όπως είπε η ίδια στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης "τα μολύβια και τα βιβλία είναι τα όπλα που μπορούν να νικήσουν την τρομοκρατία", εξηγώντας ότι έχει θέσει στόχο να διαβάσει χιλιάδες βιβλία και να τραφεί με τη γνώση.

"Δεν υπάρχει μεγαλύτερο όπλο από τη γνώση και μεγαλύτερη πηγή γνώσης από τα βιβλία", πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι 57 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ