ΣΥΡΙΖΑ: De facto το «κούρεμα» του χρέους- Αποκλείεται να συγκεντρωθούν 22 δισ. ευρώ έσοδα από αποκρατικοποιήσεις - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: De facto το «κούρεμα» του χρέους- Αποκλείεται να συγκεντρωθούν 22 δισ. ευρώ έσοδα από αποκρατικοποιήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεδομένη θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με τον βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Σταθάκη να εκτιμά πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα γίνει σίγουρα, ανεξάρτητα από την κυβέρνηση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα των δημοσιονομικών δεδομένων της Ελλάδας από το 2014 και μετά.

Σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ fm, ο κ. Σταθάκης σημείωσε πως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα γίνει «de facto», κάτι που σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύεται από τις δηλώσεις του υποψήφιου καγκελάριου των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ, αλλά και από τις εκτιμήσεις για έσοδα 22 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις, ποσό «ανεδαφικό» για τον κ. Σταθάκη.

«Γι' αυτό λέει ο Στάινμπρουκ ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερο έλλειμμα, κοντά στα 77 δισ. Αυτό εννοεί, ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βρει χρήματα από αυτές τις πηγές. Άρα, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους, όποια κυβέρνηση και αν είναι, όσο φιλομνημονιακή και να είναι», υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως η χώρα θα αντιμετωπίσει ένα πολύ μεγάλο χρηματοδοτικό κενό, το οποίο μπορεί να καλυφθεί μόνο με δύο τρόπους, υποστηρίζει: «Είτε θα προσφύγουμε σε τρίτο μνημόνιο για να πάρουμε τα χρήματα - αλλά είναι τόσο αποτυχημένο το ελληνικό παράδειγμα, που δεν θέλω να το προβλέψω και είναι μάλλον απίθανο έτσι να επιχειρηθεί. Ο δεύτερος τρόπος θα είναι μια αναδιάρθρωση χρέους που θα γίνει μάλλον με de facto τρόπο και η αναζήτηση εναλλακτικής χρηματοδότησης που θα δώσει ανάσα, μέχρι να γίνει και πάλι βιώσιμη η οικονομία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ