Η «Αυγή» γράφει ένα πολύ κακό άρθρο για το ΠΑΣΟΚ και του εύχεται «Καλά σαράντα» - iefimerida.gr

Η «Αυγή» γράφει ένα πολύ κακό άρθρο για το ΠΑΣΟΚ και του εύχεται «Καλά σαράντα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του και προσδοκά δημοσκοπική αναγέννηση η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ Αυγή γελοιοποιεί την προσπάθεια και περιγράφει την εκδήλωση της 3ης Σεπτέβρη ως μνημόσυνο.

Γράφει η Αυγή:

Έληξε χθες τα μεσάνυχτα η θερινή μεταγραφική περίοδος, με μεγάλο νικητή το ΠΑΣΟΚ, που την τελευταία στιγμή, κυριολεκτικώς την δωδεκάτη ώρα, έκλεψε μέσα από τα χέρια της ΔΗΜ.ΑΡ. τον Κολοσσό της Ροδόπης. Τον φονέα των γιγάντων, το ζαρκάδι της μεσαίας γραμμής, τον θρυλικό μπακ-χαφ Γιώργο Πεταλωτή. Ο Κουβέλης έστειλε τον γραμματέα του Σπύρο Λυκούδη στις εσχατιές της Ελλάδος, δυστυχώς όμως για την ΔΗΜ.ΑΡ., η μεταγραφή χάλασε την τελευταία στιγμή, καθώς το ΠΑΣΟΚ προσέφερε στον Πεταλωτή όσα και η Αριστερά της Ευθύνης, συν δύο κιλά τελεμέ.

Γελοίο κι όμως αληθινό. Σύμφωνα με πλήθος ρεπορτάζ, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης πέρασαν το καλοκαίρι διαγκωνιζόμενοι για το ποιος θα εξασφαλίσει τα ρετάλια του πάλαι ποτέ κραταιού του ΠΑΣΟΚ, ως υλικά για το χτίσιμο της νέας Κεντροαριστεράς. Τον Λοβέρδο, την Διαμαντοπούλου, τον Φλωρίδη, τον Πεταλωτή, τον Μόσιαλο, δηλαδή ό, τι πιο δεξιό, μνημονιακό, νεοφιλελεύθερο, διαπλεκόμενο, παρωχημένο και αξιομίσητο κινείται στην πολιτική πιάτσα. Σκεφτείτε τί Κεντροαριστερά θα είναι αυτή, είτε κολλήσει στον ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου είτε κολλήσει στην ΔΗΜ.ΑΡ. του Κουβέλη. Συγκόλληση αποτρόπαια, μπροστά στην οποία το τέρας του δόκτορος Φράνκενστάιν θα μοιάζει με τον καλοκάγαθο ιντεφίξ.

Η ΔΗΜ.ΑΡ., προκειμένου να αποφύγει το μοιραίο, είναι ικανή να αναστήσει μέχρι και τον Τσιριμώκο, αν και νομίζω ότι το έχει κάνει ήδη. Πρέπει να ομολογήσουμε ωστόσο ότι από χθες που ο Νίκος Μπίστης, γνωστός στους πολιτικούς κύκλους και ως Δημόκριτος, ανακοίνωσε ότι οσονούπω αποχωρεί από την ΔΗΜ.ΑΡ.-είναι ο Μπίστης ακόμα στην ΔΗΜ.ΑΡ;- το μέλλον του κόμματος του κ. Κουβέλη μοιάζει σχετικώς πιο ευοίωνο, διότι όπως λέει και η αρχαία κινέζικη παροιμία «ο Μπίστης φεύγει, ο ψηφοφόρος έρχεται». Παρεμπιπτόντως, το κινεζικό ιδεόγραμμα που απεικονίζει τον Μπίστη είναι ένα εκκρεμές.

Η ΔΗΜ.ΑΡ του Κουβέλη, λοιπόν, μαζεύει τα ρετάλια της Κεντροαριστεράς, για να επιβιώσει. Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου που καλπάζει, τί λόγους έχει να ασχολείται με Πεταλωτήδες και Λοβέρδους. Δεν το ξέρετε ότι το ΠΑΣΟΚ καλπάζει; Δεν διαβάζετε τους ύμνους που αναπέμπουν στον Βαγγέλη ο Ψυχάρης και ο Πρετεντέρης; Ναι, το ΠΑΣΟΚ καλπάζει. Καλπάζει τόσο ώστε, σύμφωνα με την προχθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis, να έχει φτάσει αισίως στο 6,8%, δηλαδή περίπου στο μισό από το γλίσχρο 12% που πήρε στις εκλογές. Να σας πω την αλήθεια, εγώ μέχρι τώρα νόμιζα ότι το 12 είναι μεγαλύτερο από το 6, αλλά δεν μπορεί, ο Πρετεντέρης που είναι κεντρικός αρθρογράφος των Νέων κάτι παραπάνω θα ξέρει από τον φουκαρά τον Καραθεοδωρή.

Το 6,8% ίσχυε μέχρι σήμερα. Από σήμερα, 3η Σεπτεμβρίου του 2013, που το ΠΑΣΟΚ θα γιορτάσει τα 39 χρόνια του με βασικούς προσκεκλημένους τον Σημίτη και τον Παπανδρέου τα πράγματα θα αλλάξουν άρδην. Διότι όταν δίπλα στον ένα ανθρωποδιώκτη, τον Βενιζέλο, βάλεις άλλους δύο ανθρωποδιώκτες, τον Κώστα και τον Γιώργο, οι ανθρωποδιώκτες δεν προστίθενται απλώς, πολλαπλασιάζονται, με αποτέλεσμα στο τέλος να μην σου μείνει άνθρωπος ούτε για να τον τοποθετήσεις στο μουσείο ως δείγμα.

Το πολύ- πολύ να σου μείνει ο Μπίστης, γνωστός στους πολιτικούς κύκλους και ως Δημόκριτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ