Στη μάχη για διαφάνεια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης -Συνάντηση με τον Ιωάννη Τέντε - iefimerida.gr

Στη μάχη για διαφάνεια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης -Συνάντηση με τον Ιωάννη Τέντε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προτεραιότητα στη διαφάνεια και την πάταξη των φαινομένων διαφθοράς επίχειρεί να δώσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητροστάκης με τη συμμετοχή του σήμερα στη δεύτερη σύσκεψη της Επιτροπής για την πάταξη της διαφθοράς, στην οποία προΐσταται ως πρόεδρος ο τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Αντικείμενο της σύσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι, είναι η διαμορφωση σχεδίου για τη καταπολέμιση της διαφθοράς σε διοικητικο, πολιτικό, δικαστικό, κυβερνητικό επίπεδο.

Στόχος της επιτροπής είναι να εισηγηθεί νομοθετικές ρυθμίσεις για την καταπολέμιση της διαφθοράς αλλά και να επιχειρηθεί αλλαγή της νοοτροπίας των πολιτών.

Ο κ.Τέντες, είχε ζητήσει στοιχεία αλλά και διευκρινίσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς και τα συναρμόδια υπουργεία για την πορεία της προσπάθειας περιορισμιού των φαινομένων διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να παρουσιάσει στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφορικά με τις αλλαγές που έγιναν την τελευταία διετία στον δημόσιο τομέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ