O OHE προειδοποιεί: Παράνομη η επέμβαση στη Συρία χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας - iefimerida.gr

O OHE προειδοποιεί: Παράνομη η επέμβαση στη Συρία χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας

O OHE προειδοποιεί: Παράνομη η επέμβαση στη Συρία χωρίς την έγκριση του Συμβουλί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που ο Μπαράκ Ομπάμα συγκεντρώνει «συμμάχους» στην εσωτερική μάχη, προκειμένου να πάρει την έγκριση του Κογκρέσου για την επίθεση στη Συρία, ο ΟΗΕ προειδοποιεί πως μία τέτοια ενέργεια χωρίς την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι παράνομη. Παράλληλα προβλέπει μεγαλύτερη αιματοχυσία από μία ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή.

Οπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, η χρήση βίας είναι νόμιμη μόνο σε περίπτωση άμυνας ή με την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας. «Θα πρέπει να αναλογιστούμε τις συνέπειες που θα είχε μια τιμωρητική ενέργεια στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να αποφευχθεί η περαιτέρω αιματοχυσία και να διευκολυνθεί η εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση», πρόσθεσε.

Ο Μπαν Γκι-μουν πάντως παραδέχθηκε πως εάν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ επιβεβαιώσουν ότι έγινε χρήση χημικών όπλων στη Συρία, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θα πρέπει να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να ενωθούν για να αναλάβουν δράση.

«Αυτό θα συνιστά μια σοβαρή παραβίαση των διεθνών συμβάσεων και ένα εξοργιστικό έγκλημα πολέμου. Οι δράστες θα πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, δεν πρέπει να υπάρξει ατιμωρησία» τόνισε καλώντας το Συμβούλιο Ασφαλείας να βγει από το αδιέξοδο που βρίσκεται.

«Αυτή η κλιμάκωση της βίας θα πρέπει να σημάνει το καμπανάκι για τη διεθνή κοινότητα. Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στις θηριωδίες που συνεχίζει να υφίσταται ο συριακός λαός» συνέχισε, επισημαίνοντας ότι οι χώρες-μέλη θα πρέπει να αναζητήσουν μια πολιτική λύση, ενώ χαιρέτισε την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ να ζητήσει την άδεια του Κογκρέσου για μια επέμβαση στη Συρία, εκφράζοντας την ελπίδα πως αυτή η διαδικασία θα έχει «καλά αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ