Ανοιχτή πόρτα για κυβερνητική σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Δημήτρη Ρέππα - iefimerida.gr

Ανοιχτή πόρτα για κυβερνητική σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Δημήτρη Ρέππα

Ανοιχτή πόρτα για κυβερνητική σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Δημήτρη Ρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αφήσει ανοιχτό το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον Δημήτρη Ρέππα. Παράλληλα στην εισήγησή του στο Συμπόσιο για 39 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος επεσήμανε πως το εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλεται στη δική του πολιτική, αλλά σε αδυναμία του ΠΑΣΟΚ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ένα σημαντικό εκλογικό ποσοστό, που το απέκτησε όχι σαν προϊόν της δικής του πολιτικής. Είναι αποτέλεσμα δικής μας αδυναμίας», είπε συγκεκριμένα, εκτιμώντας ότι τα «κομμουνιστοκογενή χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ που ανακαλούν την παραδοσιακή Αριστερά, δεν πρόκειται ποτέ να συγκινήσουν ούτε να υιοθετηθούν από το συντριπτικά μεγάλο ποσοστό του εκλογικού σώματος που τον επιλέγει».

Εθεσε μάλιστα ως ζητούμενο για το ΠΑΣΟΚ «να αποκαταστήσει τη φυσιολογία του κοινοβουλευτισμού, που περιλαμβάνει και τη Δεξιά αλλά και την Αριστερά». Και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ανοικτό στο ενδεχόμενο της προοπτικής σύμπραξης με το ΣΥΡΙΖΑ, για το σχηματισμό κυβέρνησης αν οι συνθήκες το επιβάλουν».

Οπως τόνισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο «δεν είναι περισσότερο επιζήμιο ούτε λιγότερο ωφέλιμο για την χώρα, απ' ότι η σύμπραξη με τη Ν.Δ. σε αυτήν την πολιτική βάση. Για να έχει τύχη η αναζήτηση της ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς, δεν πρέπει ούτε να περιοριστεί το εύρος των συμμετεχόντων ούτε να αρκεστεί σε μια εξωτερική συγκόλληση φορέων και προσώπων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ