«Λουκέτο» εν μέσω εξεταστικής βάζει το ΤΕΙ Κρήτης για μία εβδομάδα - iefimerida.gr

«Λουκέτο» εν μέσω εξεταστικής βάζει το ΤΕΙ Κρήτης για μία εβδομάδα

«Λουκέτο» εν μέσω εξεταστικής βάζει το ΤΕΙ Κρήτης για μία εβδομάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφαση να αναστείλει όλες τις εκπαιδευτικές και διοικητικές λειτουργίες του για μία εβδομάδα πήρε το ΤΕΙ Κρήτης. Και μάλιστα εν μέσω εξεταστικής περιόδου, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα. Είναι το πρώτο ίδρυμα που αποφασίζει να διαμαρτυρηθεί με αυτό τον ακραίο τρόπο για την υποχρηματοδότησή του και την επικείμενη μείωση των διοικητικών υπαλλήλων.

Την απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας, τουλάχιστον ως την επόμενη Τετάρτη, πήρε η Σύγκλητος έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση. Εισήγηση του προέδρου του Ιδρύματος, Ευάγγελου Καπετανάκη, ήταν η αναστολή της λειτουργίας έπειτα από την ολοκλήρωση της εξεταστικής περιόδου, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα οι φοιτητές. Κατά πλειοψηφία όμως η Σύγκλητος αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε αυτή την ενέργεια.

Οπως αναφέρουν εκπρόσωποι του ΤΕΙ Κρήτης, υπάρχει αδυναμία κάλυψης ακόμη και των στοιχειωδών λειτουργικών αναγκών, την προμήθεια υλικών εκπαίδευσης, επισκευής και συντήρησης των εγκαταστάσεών του.

Ανησυχία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Στο μεταξύ, την ανησυχία του για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης διοικητικών υπαλλήλων αλλά και τη λειτουργία των Πανεπιστημίων τους επόμενους μήνες εξέφρασε η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Με ανακοίνωσή του το Ιδρυμα επεσήμανε πως ήδη αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού όλων των κατηγοριών. Για αυτό το λόγο ζήτησε να εξαιρεθεί από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ