Στο μικροσκόπιο του ΕΣΡ η πώληση του 902 – Αναζητούν την ταυτότητα του αγοραστή - iefimerida.gr

Στο μικροσκόπιο του ΕΣΡ η πώληση του 902 – Αναζητούν την ταυτότητα του αγοραστή

Στο μικροσκόπιο του ΕΣΡ η πώληση του 902 – Αναζητούν την ταυτότητα του αγοραστή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πώληση του 902 απασχόλησε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης την Τρίτη, όπου ξεκίνησε η συζήτηση για το ζήτημα της διαφάνειας στη συγκεκριμένη μεταβίβαση, καθώς αναζητείται η ταυτότητα του προσώπου που εξαγόρασε τη «Ραδιοτηλεοπτική», αποκτώντας τον 902 TV και τον 902 Αριστερά στα FM.

Η πηγή των χρημάτων είναι το πρώτο που ελέγχεται, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Ιωάννη Λασκαρίδη. «Ενδεχομένως, θα πρέπει να ερευνήσει η Κυπριακή Δημοκρατία αν τα χρήματα είναι από νόμιμες δραστηριότητες και θα εξεταστεί αν η εταιρεία έχει και άλλους σταθμούς για το θέμα του ασυμβίβαστου», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, έχει σχηματιστεί φάκελος για την υπόθεση και έχει παραπεμφθεί σε νομικό και οικονομολόγο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για την προέλευση των χρημάτων και για το αν υπάρχουν κάποια κολλήματα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

«Θα δούμε το θέμα μέσα από το ελληνικό δίκαιο και στη συνέχεια, αν η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δυσκολία να μας δώσει στοιχεία, θα δούμε τι θα κάνουμε», ο κ. Λασκαρίδης. Η εταιρεία που αγόρασε τον 902 έχει έδρα την Κύπρο και όπως έχει γίνει γνωστό, μετά τις 10 του μήνα θα υπάρχει αλλαγή στους τίτλους και θα υπάρξει πρόγραμμα. «Θα ελέγξουμε το πρόγραμμα και θα αποφασίσουμε αν είναι σύμφωνο με το πρόγραμμα ενός καναλιού εθνικής εμβέλειας», συμπλήρωσε ο κ. Λασκαρίδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ