Απειλή κατάσχεσης για 25.000 φορολογούμενους που δεν πλήρωσαν ΦΑΠ 2010 - iefimerida.gr

Απειλή κατάσχεσης για 25.000 φορολογούμενους που δεν πλήρωσαν ΦΑΠ 2010

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τριπλό έλεγχο θα περάσουν οι εφορίες τους περίπου 25.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που εμφανίζονται στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΚΕΠΥΟ να μην έχουν πληρώσει τον ΦΑΠ του 2010. Σύμφωνα με εγκύκλιο του Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, οι Δ.Ο.Υ. θα ελέγξουν το αρχείο με τους φερόμενους ως οφειλέτες και θα το αντιπαραβάλουν ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ με τα στοιχεία όσων έχουν κάνει τροποποιητικές ή ανακλητικές δηλώσεις ΦΑΠ, έτσι ώστε να μην πέσουν "καμπάνες" επί δικαίων και αδίκων.

Μετά από την επικαιροποίηση του αρχείου αυτών των οφειλετών, τον λόγο θα έχει η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα ξεκινήσει από τους μεγαλοοφειλέτες ΦΑΠ, εφαρμόζοντας όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις, δηλαδή ακόμα και κατασχέσεις ακινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή θα γίνει με όσους εμφανίζονται να χρωστάνε πάνω από 100.000 ευρώ, αλλά όσο θα προχωρά η διαδικασία ο πήχης θα χαμηλώνει. Υπενθυμίζεται ότι οι υπόχρεοι ΦΑΠ για το 2010 ήταν περίπου 170.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, με συνολική αξία ακίνητης περιουσίας άνω των 400.000 ευρώ. Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, η εισπραξιμότητα επί του φόρου έφτασε στο 74%, έναντι 66% των προηγούμενων ετών και αυτό θα αποτελέσει ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στις διαβουλεύσεις με τη Τρόικα για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ