Ηλεκτρικό VW Golf: Με αυτονομία σχεδόν 200 χιλιόμετρα - iefimerida.gr

Ηλεκτρικό VW Golf: Με αυτονομία σχεδόν 200 χιλιόμετρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το VW e-up! και το VW e-Golf, που θα είναι το δεύτερο μοντέλο της ηλεκτρικής γκάμας της Volkswagen και το οποίο έχει να επιδείξει ικανοποιητική αυτονομία.

Πιο συγκεκριμένα με μια πλήρη φόρτιση μπορεί να καλύψει μέχρι και 190 χιλιόμετρα, ενώ από εκεί και πέρα εάν υπάρχει ταχυφορτιστής χρειάζονται περίπου 30 λεπτά προκειμένου οι συσσωρευτές να φορτιστούν στο 80% της χωρητικότητάς τους (24,2 kWh, ίδια με αυτή του Nissan Leaf που θα είναι και ο βασικός του ανταγωνιστής). Εάν δεν υπάρχει τότε θα πρέπει να υπολογίσει κανείς περίπου ένα 8ωρο για μια πλήρη φόρτιση.

Ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται εκεί που στα συμβατικά Golf είναι οι TDI και TSI, κινεί τους εμπρός τροχούς, ενώ η απόδοσή του φτάνει τους 116 ίππους και τα 270 Nm. Έτσι το e-Golf ολοκληρώνει το 0-100 σε μόλις 10,4 δεύτερα, τιμή ιδιαίτερα καλή για ηλεκτρικό μοντέλο με οικογενειακά χαρακτηριστικά, ενώ η τελική του φτάνει τα 140 χλμ./ ώρα. Η έναρξη των πωλήσεών του πάντως όσο και η τιμή του δεν έχουν ακόμα καθοριστεί.

Ηλεκτρικό VW Golf: Με αυτονομία σχεδόν 200 χιλιόμετρα | iefimerida.gr 0
Ηλεκτρικό VW Golf: Με αυτονομία σχεδόν 200 χιλιόμετρα | iefimerida.gr 1
Ηλεκτρικό VW Golf: Με αυτονομία σχεδόν 200 χιλιόμετρα | iefimerida.gr 2
Ηλεκτρικό VW Golf: Με αυτονομία σχεδόν 200 χιλιόμετρα | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ