Πάνω στην Ελλάδα έπεσαν τα βλέμματα στο Φεστιβάλ Βενετίας – Με χειροκροτήματα ολοκληρώθηκε η προβολή της ταινίας Miss Violence - iefimerida.gr

Πάνω στην Ελλάδα έπεσαν τα βλέμματα στο Φεστιβάλ Βενετίας – Με χειροκροτήματα ολοκληρώθηκε η προβολή της ταινίας Miss Violence

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θετικά σχόλια απέσπασε η νέα ταινία του Αλέξανδρου Αβρανά, Miss Violence, η οποία προβλήθηκε στο 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Η δημιουργία του σκηνοθέτη της ταινίας Without (η οποία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) συμμετέχει στο Διεθνές Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ και βρέθηκε στο επίκεντρο των κριτικών που επαίνεσαν την κλειστοφοβική ατμόσφαιρά της και την αποστασιοποιημένη ματιά της.

Όπως μάλιστα έγραψε ο Hollywood Reporter: "δεν αποτελεί μέρος του σινεμά του παράξενου, αλλά περισσότερο μια ελληνική τραγωδία".

Αρκετοί μάλιστα εντόπισαν αλληγορία πάνω στη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, την εποχή του Μνημονίου και της Τρόικας.

Η ταινία καταγράφει τη ζωή μιας φαινομενικά "αγίας" οικογένειας έπειτα από την αυτοκτονία της 11χρονης Αγγελικής. Ακολουθεί μία σταδιακή αποκάλυψη των μυστικών της οικογένειας, η οποία δεν μοιάζει τόσο ταραγμένη από την αυτοκτονία.

Στοιχεία και γεγονότα που αποκαλύπτονται σταδιακά μέσα από μελετημένες, στημένες με λιτότητα, σκηνές, ξεγυμνώνουν την πραγματικά φριχτή, οικογένεια, που οδηγείται στη διάλυση.

Θετικά σχόλια απέσπασαν επίσης και οι ερμηνείες των ηθοποιών, κυρίως εκείνες των Θέμη Πάνου και Ρένης Πιττακή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ