Μέρκελ: Δεν πρόκειται να δώσουμε ούτε ένα σεντ στους Ελληνες εάν δεν κάνουν μεταρρυθμίσεις - iefimerida.gr

Μέρκελ: Δεν πρόκειται να δώσουμε ούτε ένα σεντ στους Ελληνες εάν δεν κάνουν μεταρρυθμίσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τις δηλώσεις περί νέου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα επιχείρησε η Ανγκέλα Μέρκελ, η οποία ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να δώσουμε ούτε ένα σεντ εάν οι Ελληνες δεν εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις».

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, μιλώντας από το βήμα της Κάτω Βουλής της Γερμανίας για την έγκριση του νέου πακέτου στήριξης, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για το νέο πακέτο στήριξης και για τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα το συνοδεύουν, υποστηρίζοντας πως «δεν θα δοθεί ούτε ένα σεντ στον ελληνικό λαό, εάν οι Έλληνες δεν είναι έτοιμοι να το αποδώσουν και να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις. Σε αντίθετη περίπτωση δεν υπάρχει νόημα, γιατί η αλληλεγγύη θα ήταν για το τίποτα. Βασίζουμε τις δράσεις μας στην αρχή του quid pro quο», αναφέρει η Wall Street Journal.

Στη συνέχεια ωστόσο, η κ. Μέρκελ επιχείρησε να υπερασπιστεί την έγκριση του νέου πακέτου, υποστηρίζοντας πως με αυτή την κίνηση συντελεί στην «πολιτική σταθεροποίηση και την διάσωση του ευρώ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ