Σε δύο εβδομάδες το πόρισμα του ΟΗΕ για την επίθεση με χημικά στη Συρία - iefimerida.gr

Σε δύο εβδομάδες το πόρισμα του ΟΗΕ για την επίθεση με χημικά στη Συρία

Ερευνα για την επίθεση με χημικά στη Συρία: Σε δύο εβδομάδες το πόρισμα του ΟΗΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δύο εβδομάδες αναμένεται το τελικό πόρισμα του ΟΗΕ για την πρόσφατη δολοφονική επίθεση με χημικά που έγινε στις 21 Αυγούστου σε προάστιο της Δαμασκού στη Συρία και στοίχισε τη ζωή σε 1000 αμάχους.

Οπως αναφέρει το Βήμα, 20 επιθεωρητές του ΟΗΕ συνέλεξαν δείγματα, τα οποία θα σταλούν για ανάλυση στο Εργαστήριο Αμυντικών Ερευνών στην Ουμέα της βόρειας Σουηδίας προκειμένου να βγει το τελικό πόρισμα και ο Σουηδός ειδικός στα χημικά όπλα Άκε Σέλστρομ αναφέρει πώς θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις επαφές και η κυβέρνηση Ομπάμα πιέζει βουλευτές και γερουσιαστές να δώσουν την έγκρισή τους για μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία σε απάντηση της χημικής επίθεσης, την οποία η Ουάσινγκτον αποδίδει στο καθεστώς Ασαντ.

Σήμερα, Τρίτη θα θα γίνει και η ακρόαση στην αμερικανική Γερουσία, όπου ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, θα υπερασπιστούν τη θέση του Αμερικανού Προέδρου για την αναγκαιότητα της στρατιωτικής εμπλοκής των ΗΠΑ στη Συρία.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC , το αεροπλανοφόρο USS Nimitz έπλευσε προς την Ερυθρά Θάλασσα , ωστόσο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν θα μετάσχει στις πιθανές επιχειρήσεις κατά της Συρίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ