H Μicrosoft εξαγοράζει τη μονάδα κινητών τηλεφώνων της Νokia - iefimerida.gr

H Μicrosoft εξαγοράζει τη μονάδα κινητών τηλεφώνων της Νokia

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανακοινώθηκε το deal για την εξαγορά της μονάδας κατασκευής κινητών τηλεφώνων της Nokia από τη Microsoft έναντι 5,44 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Nokia, Ρίστο Σιλάασμαα, η φινλανδική εταιρεία θα επικεντρώσει πλέον τις δραστηριότητές της στον τομέα των υπηρεσιών και των δικτύων, σε μία απόφαση που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αποτελεί «την καλύτερη επιλογή για την πρόοδο, τόσο της Nokia, όσο και των μετόχων της».

Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2014 και θα τεθεί προς έγκριση στους μετόχους της Nokia.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2011 η Νokia χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft στα κινητά της τηλέφωνα.

Σε παρουσίασή της η αμερικανική εταιρεία εξήγησε ότι στόχος της κίνησής της είναι η αύξηση των εσόδων, δεδομένου ότι από την εκχώρηση του λειτουργικού της Windows Phone 8 σε τρίτους κατασκευαστές, το κέρδος της ανά smartphone δεν ξεπερνά τα 10 δολάρια, ενώ με το νέο deal θα ξεπεράσει τα 40 δολάρια ανά συσκευή.

Επιδίωξή της επίσης είναι η κατασκευή συσκευών που θα αξιοποιούν στο έπακρο τα Windows Phone 8, κάτι που ήδη επιχείρησε να πετύχει στον τομέα των υπολογιστών-tablet, με τα Surface και Surface RT.

Σε κάθε περίπτωση η Microsoft δήλωσε ότι θα εξακολουθήσει να εκχωρεί σε άλλους κατασκευαστές το λειτουργικό της, ώστε να μεγαλώσει η γκάμα κινητών με λειτουργικό Windows Phone 8.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ