«Οικονομία» στους ελέγχους – Καύσιμα για το πρώτο 10ήμερο κάθε μήνα, αδυναμία να καλυφθούν υπερωρίες ελεγκτών - iefimerida.gr

«Οικονομία» στους ελέγχους – Καύσιμα για το πρώτο 10ήμερο κάθε μήνα, αδυναμία να καλυφθούν υπερωρίες ελεγκτών

«Οικονομία» στους ελέγχους – Καύσιμα για το πρώτο 10ήμερο κάθε μήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι περικοπές στα κονδύλια ψαλιδίζουν και τους ελέγχους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι ελεγκτές έχουν καύσιμα μόνο για το πρώτο 10ήμερο κάθε μήνα, ενώ δεν μπορούν να κάνουν «έφοδο» σε νυχτερινά μαγαζιά την ώρα που λειτουργούν, καθώς υπάρχει αδυναμία κάλυψης υπερωριών. Την ίδια ώρα, είναι υπό τη μόνιμη απειλή της μήνυσης.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πλέον ορατό στο πεδίο των ελέγχων των διευθύνσεων υγείας, εμπορίου και κτηνιατρικής, όπως παραδέχεται ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής.

«Δεν γίνονται οι έλεγχοι στο βαθμό και στο εύρος που θα έπρεπε. Το πρόβλημα δεν έγκειται στην αξιοπιστία των ελέγχων, η οποία είναι υψηλή, αλλά στον αριθμό τους, καθώς τις περισσότερες φορές σταματούν στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα», δήλωσε και εξήγησε πως τα καύσιμα των οχημάτων με τα οποία μετακινούνται οι επόπτες και οι ελεγκτές δεν επαρκούν παρά μόνο για τις πρώτες μέρες του μήνα.

Παράλληλα, δεν μπορούν να πληρωθούν υπερωρίες ώστε να εκτελούνται έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα βράδια, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. «Το θέμα των υπερωριών σχεδιάζεται να αντιμετωπιστεί με τη δυνατότητα να παίρνουν οι εργαζόμενοι ρεπό την επόμενη μέρα, όμως είναι γεγονός ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει οπωσδήποτε να ελέγχονται σε οποιαδήποτε στιγμή βρίσκονται εν λειτουργία», πρόσθεσε ο κ. Τσαμασλής.

Παράλληλα, παρατηρούνται και καθυστερήσεις στη διενέργεια ελέγχων για την έγκριση της λειτουργίας νέων καταστημάτων, κάτι που, σύμφωνα με παράγοντες της Περιφέρειας, επιβαρύνει και τους νέους επιχειρηματίες που σπεύδουν να δραστηριοποιηθούν.

Την ίδια ώρα, ελεγκτές και επόπτες απειλούνται με μηνύσεις κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεών τους, κάτι που φαίνεται πως έχει αποτέλεσμα. Η ενδεχόμενη παραπομπή υπόθεσης κάποιου υπαλλήλου στο δικαστήριο για ποινικό αδίκημα, έπειτα από διαδικασία μηνύσεων, μπορεί να οδηγήσει τον εργαζόμενο σε αυτοδίκαιη αργία με διοικητική πράξη που εκδίδει ο προϊστάμενος της υπηρεσίας μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση.

«Εχουμε στα χέρια μας έγγραφες καταγγελίες από υπαλλήλους που σε συγκεκριμένα καταστήματα αντιμετώπισαν προβλήματα», δήλωσε ο κ. Τσαμασλής και πρόσθεσε: «όταν απειλεί ένας καταστηματάρχης με μηνύσεις, οι ελεγκτές μπορεί να αποσύρουν τον έλεγχο φοβούμενοι ότι θα βγουν σε αργία μετά από μια απλή καταγγελία».

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ