Γκορμπατσόφ: Ο Ομπάμα πρέπει να ακούσει τη γνώμη όλων των λαών για τη Συρία - iefimerida.gr

Γκορμπατσόφ: Ο Ομπάμα πρέπει να ακούσει τη γνώμη όλων των λαών για τη Συρία

Γκορμπατσόφ: Ο Ομπάμα πρέπει να ακούσει τη γνώμη όλων των λαών για τη Συρία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία θα μπορούσε να έχει πολύ κακές συνέπειες, προειδοποίησε ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ενωσης κάλεσε τον Μπαράκ Ομπάμα να λάβει υπόψη του τη γνώμη των λαών και να λειτουργήσει δημοκρατικά.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ένας αληθινός δημοκράτης, αλλά δυσκολεύεται να ενεργήσει ως δημοκράτης», δήλωσε ο Γκορμπατσόφ κατά την έναρξη στη Γενεύη της διάσκεψης με την ευκαιρία των 20 ετών από την ίδρυση της οικολογικής οργάνωσής του, της Green Cross (Πράσινος Σταυρός).

«Θυμάμαι πόσο δύσκολο ήταν για μένα. Τώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικρίνεται ότι δεν είναι αρκετά αποφασιστικός. Καλά, αν δεν είναι επαρκώς αποφασισμένος να εξαπολύσει βόμβες, αυτό είναι ένα καλό είδος αναποφασιστικότητας», πρόσθεσε ο Γκορμπατσόφ, σχολιάζοντας πως αν ο Ομπάμα αποφασίσει να ανοίξει πυρ χωρίς να λάβει υπόψη τη γνώμη των λαών, συμπεριλαμβανομένων και του αμερικανικού, τότε οι συνέπειες θα είναι πολύ κακές. Τέλος ο Γκορμπατσόφ παραδέχθηκε πως είναι πολύ δύσκολο να κάνει κάποιος κάτι θετικό για τη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ