Yπουργός Δικαιοσύνης μετά τον παγιδευμένο φάκελο: Οι δικαστές δεν εκφοβίζονται - iefimerida.gr

Yπουργός Δικαιοσύνης μετά τον παγιδευμένο φάκελο: Οι δικαστές δεν εκφοβίζονται

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι οι δικαστές δεν εκφοβίζονται έστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή την αποστολή του παγιδευμένου φακέλου στο σπίτι του ειδικού εφέτη ανακριτή Δημήτρη Μόκα στον Χολαργό.

«Οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί έχουν αποδείξει ότι ασκούν με σθένος, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα τα καθήκοντά τους. Πράξεις βίας εναντίον τους που αποσκοπούν στον εκφοβισμό τους και την κάμψη του φρονήματός τους δεν τους πτοούν και θα πρέπει να καταδικάζονται από το σύνολο της κοινωνίας», τόνισε ο κ. Αθανασίου.

«Βλέπουν» κοινά σημεία με το φάκελο που είχε αποσταλεί στο Πρωτοδικείο

Όσον αφορά την έρευνα που είναι σε εξέλιξη για την υπόθεση, ο φάκελος εξετάζεται στα εργαστήρια της εγκληματολογικης υπηρεσίας.

Σύμφωνα με αξιωματικό της Αστυνομίας, ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από καλώδια, οκτώ μπαταρίες, διακόπτη πυροδότησης και μικροποσότητα πυρίτιδας από κυνηγετικά φυσίγγια, ενώ βρισκόταν μέσα σε ντοσιέ.

Ως αποστολέας εμφανιζόταν η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες, «βλέπουν» κοινά σημεία με την αποστολή φακέλου πριν από περίπου δύο μήνες, στις 17 Ιουλίου, στο κτήριο 6 του Πρωτοδικείου Αθηνών. Σε εκείνη την περίπτωση ο παγιδευμένος φάκελος είχε εξουδετερωθεί με ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς των ΤΕΕΜ.

Την ευθύνη είχε αναλάβει με προκύρηξη η οργάνωση «Ανυπότακτες Επιθυμίες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ