Οι πλούσιες 50άρες ζουν περισσότερα χρόνια σύμφωνα με τους επιστήμονες - iefimerida.gr

Οι πλούσιες 50άρες ζουν περισσότερα χρόνια σύμφωνα με τους επιστήμονες

Οι πλούσιες 50άρες ζουν περισσότερα χρόνια σύμφωνα με τους επιστήμονες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα χρήματα μπορεί να μη φέρνουν την ευτυχία, φέρνουν όμως την υγεία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.), οι πλούσιες γυναίκες από 50 ετών και πάνω ζουν περισσότερα χρόνια από τις οικονομικά ασθενέστερες συνομήλικες τους.

Οπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) σε πρόσφατη μελέτη του, παρατήρησε πως οι γυναίκες ηλικίας 50 ετών και άνω, είναι πιο υγιείς απ' ότι ήταν πριν από 20 και 30 χρόνια, ενώ ταυτόχρονα το χάσμα του προσδόκιμου ζωής μεταξύ γυναικών στις φτωχές και πλούσιες χώρες μεγάλωσε και πρόκειται να διευρυνθεί κι άλλο αν δεν δοθεί βάση στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου.

Η συγκεκριμένη μελέτη αναλύει τα αίτια θανάτου των γυναικών ηλικίας 50 ετών και άνω από πλούσιες και φτωχές χώρες και όπως διαπιστώθηκε, στις πλουσιότερες χώρες το ποσοστό θνησιμότητας που οφείλεται σε μη μεταδιδόμενες ασθένειες έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Αντίθετα, οι γυναίκες άνω των 50 ετών που μένουν σε χώρες με χαμηλό ή και μεσαίο εισόδημα, πεθαίνουν σε μικρότερη ηλικία από χρόνιες παθήσεις συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη.

Ο Π.Ο.Υ. σημειώνει ότι αντίστοιχο αυξανόμενο χάσμα παρατηρείται και ανάμεσα στο προσδόκιμο ζωής των ανδρών άνω των 50 ετών σε πλούσιες χώρες και σε χώρες χαμηλότερου εισοδήματος

ΟΙ επιστήμονες παρατήρησαν ότι οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν αντιμετωπίσει σε μεγάλο βαθμό τις καρδιαγγειακές νόσους και τον καρκίνο στις γυναίκες. Αντίθετα, χώρες χαμηλού εισοδήματος, ειδικά της Αφρικής, προσφέρουν θεραπείες για ασθένειες όπως το AIDS ή μεριμνούν για τις μητέρες, ωστόσο δεν διαθέτουν υπηρεσίες για την διάγνωση ή την θεραπεία του καρκίνου του μαστού, ενώ υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση στην φαρμακευτική αγωγή για την υπέρταση, έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου για θάνατο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ