Volvo Concept Coupe: Πολύ όμορφο και πολύ high tech - iefimerida.gr

Volvo Concept Coupe: Πολύ όμορφο και πολύ high tech

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Concept Coupe αποτελεί για τη Volvo την έναρξη μιας νέας εποχής. Κυριολεκτικά, μιας και είναι το πρώτο δημιούργημα του Thomas Ingenlath που ανέλαβε πρόσφατα τη διεύθυνση του τμήματος design της, το πρώτο, -έστω και πρωτότυπο- που βασίζεται στο νέο μεταβλητό πλαίσιο SPA των Σουηδών κι αυτό που δίνει ένα πρώτο δείγμα γραφής σχετικά με την εικόνα της νέας εκδοχής ενός μοντέλου που επίσης είναι ορόσημο για τη Volvo, του XC90.

Ταυτόχρονα θα χρησιμοποιεί την καινούργια γενιά κινητήρων Drive-E της μάρκας, που όταν θα συνδυάζονται και με έναν ηλεκτροκινητήρα στο πίσω άξονα θα φτάνουν τους 400 ίππους -από μόλις 2.000 κυβικά και 4 κυλίνδρους. Παράλληλα φιλοδοξεί να είναι και η αρχική προσέγγιση μιας σύγχρονης εκδοχής του P1800, που έπειτα από 50+ χρόνια εξακολουθεί να είναι το πιο σημαντικό σουηδικό μοντέλο.

Ανεξάρτητα πάντως από όλα τα παραπάνω αν το νέο πρωτότυπο της Volvo περνούσε τώρα στην παραγωγή θα ξεκινούσε με ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα: αυτό της εμφάνισης, καθώς διαθέτει στυλ, χαρακτήρα και ταυτότητα, με την τελευταία να προσδιορίζεται κυρίως από την καμπύλη της οροφής, τη μάσκα και τους χαρακτηριστικούς προβολείς. Στο εσωτερικό οι αρχές του λιτού σκανδιναβικού design ακολουθούνται πιστά, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και ένας σαφής πολυτελής προσανατολισμός, με δέρμα στο ταμπλό, ενθέσεις ξύλου και κρύσταλλο στον επιλογέα. Όσο για το high tech εξασφαλίζεται οπτικά από τη μεγάλη οθόνη στην κονσόλα.

Volvo Concept Coupe: Πολύ όμορφο και πολύ high tech | iefimerida.gr 0
Volvo Concept Coupe: Πολύ όμορφο και πολύ high tech | iefimerida.gr 1
Volvo Concept Coupe: Πολύ όμορφο και πολύ high tech | iefimerida.gr 2
Volvo Concept Coupe: Πολύ όμορφο και πολύ high tech | iefimerida.gr 3
Volvo Concept Coupe: Πολύ όμορφο και πολύ high tech | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ