Lamborghini Miura: Εκτός από τη Miura του Κόκοτα πωλείται και αυτή του Rod Stewart - iefimerida.gr

Lamborghini Miura: Εκτός από τη Miura του Κόκοτα πωλείται και αυτή του Rod Stewart

Lamborghini Miura: Εκτός από τη Miura του Κόκοτα πωλείται και αυτή του Rod Stewa
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 η Lamborghini Miura ήταν –λόγω επιδόσεων και εμφάνισης- το απόλυτο dream car που μπορούσε να αποκτήσεις κανείς. Λογικά λοιπόν ήταν εξαιρετικά δημοφιλής και μεταξύ των καλλιτεχνών της εποχής, ειδικά του πενταγράμμου κι έτσι εκτός από το Σταμάτη Κόκοτα –του την είχε χαρίσει ο Αριστοτέλης Ωνάσης- Miura είχε και ο Rod Stewart -αυτός μάλλον την είχε κάνει δώρο στον εαυτό του.

Μάλιστα η Lamborghini με τον αριθμό πλαισίου 4818 του Stewart είναι εξαιρετικά σπάνια, καθώς είναι μια από τις μόλις 7 δεξιοτίμονες που κατασκευάστηκαν (συνολικά οι Miura ήταν 765). Επίσης επειδή ο Rod the Mod –το παρατσούκλι του τραγουδιστή λόγω του στυλ που ακολουθούσε τότε- ήθελε και την άνεσή του είχε και εξτρά σύστημα κλιματισμού αλλά και ραδιοκασετόφωνο (Philips) με δυνατότητα εγγραφής. Μπορεί δηλαδή να εμπνεύστηκε και να έγραψε πρόχειρα οδηγώντας κάποιο τραγούδι του. Αν θα έπρεπε να μαντέψω ποιό θα έλεγα το Do ya think I 'm sexy, μιας και η Miura εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο sexy υπερ-αυτοκινήτα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Ο Mr. Baby Jane –ως καλλιτέχνης αποδεικνύεται το ίδιο διαχρονικός με τη Lambo, καθώς και το νέο του άλμπουμ είναι ψηλά στα charts- πούλησε το ιταλικό super car το 1985, το 2010 μεταπωλήθηκε και πήγε στο Χονγκ Κονγκ, από όπου επέστρεψε φέτος στην Ευρώπη αφενός για να μετάσχει στους εορτασμούς για τα 50 χρόνια της Lamborghini αλλά και για να πουληθεί σε πλειστηριασμό στα μέσα Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια του Goodwood Revival Meetings.

Η Miura του Rod Stewart, σε αντίθεση με αυτήν του Σταμάτη Κόκοτα που βρίσκεται σε κακή κατάσταση, είναι άψογα διατηρημένη και υπολογίζεται πως μπορεί να πιάσει μέχρι και 1.000.000 ευρώ.

Lamborghini Miura: Εκτός από τη Miura του Κόκοτα πωλείται και αυτή του Rod Stewart  | iefimerida.gr 0
Lamborghini Miura: Εκτός από τη Miura του Κόκοτα πωλείται και αυτή του Rod Stewart  | iefimerida.gr 1
Lamborghini Miura: Εκτός από τη Miura του Κόκοτα πωλείται και αυτή του Rod Stewart  | iefimerida.gr 2
Lamborghini Miura: Εκτός από τη Miura του Κόκοτα πωλείται και αυτή του Rod Stewart  | iefimerida.gr 3
Lamborghini Miura: Εκτός από τη Miura του Κόκοτα πωλείται και αυτή του Rod Stewart  | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ