Ο απόηχος της καταστροφής: Ραδιενεργά ύδατα της Φουκοσίμα θα φτάσουν στις ΗΠΑ το 2014 - iefimerida.gr

Ο απόηχος της καταστροφής: Ραδιενεργά ύδατα της Φουκοσίμα θα φτάσουν στις ΗΠΑ το 2014

Ο απόηχος της καταστροφής: Ραδιενεργά ύδατα της Φουκοσίμα θα φτάσουν στις ΗΠΑ το
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η οικολογική καταστροφή από το ατύχημα της Φουκοσίμα φαίνεται πώς θα έχει και συνέχεια, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς, τα ραδιενεργά ύδατα που εξαπλώνονται στον Ειρηνικό Ωκεανό θα πλήξουν τις παράκτιες περιοχές των ΗΠΑ μέχρι το 2014.

Μετά την πρόσφατη απαγόρευση της αλιείας στον Ειρηνικό Ωκεανό, λόγω των ραδιενεργών υδάτων, που πλήττει σοβαρά την Κινέζικη αλλά και παγκόσμια οικονομία, πλέον η καταστροφή απειλεί και τις ακτές των ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι επιστήμονες, χρησιμοποιώντας ωκεανικούς προσομοιωτές, παρατήρησαν ότι το φορτίο ραδιενεργού καισίου -137 που απελευθερώθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό μετά το ατύχημα της Φουκοσίμα το 2011, θα φτάσει τα παράκτια ύδατα των ΗΠΑ το 2014 και το ραδιενεργό κύμα θα κορυφωθεί μέχρι το 2016.

Ευτυχώς, τα δύο ωκεάνια ρεύματα Κουρόσιο στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Ιαπωνίας θα αραιώσουν το ραδιενεργό υλικό έτσι ώστε η συγκέντρωση του να πέσει πολύ κάτω από τα επίπεδα ασφαλείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μέχρι να φτάσει στις ΗΠΑ, ωστόσο τα νερά γύρω από τη Φουκοσίμα παραμένουν επικίνδυνα.

Η απελευθέρωση του καισίου - 137 από τη Φουκουσίμα στα ταραχώδη θαλάσσια ρεύματα της Ανατολικής Ιαπωνίας σημαίνει ότι το ραδιενεργό υλικό αραιώνεται ώστε να παρουσιάζει μικρή απειλή για τον άνθρωπο από τη στιγμή που αφήνει τα παράκτια ύδατα της Ιαπωνίας .

Παρακολουθώντας το μακρύ ταξίδι των ραδιενεργών σωματιδίων οι ερευνητές θα μπορέσουν να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο τα ρεύματα του ωκεανού κινούνται σε όλο τον κόσμο .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ