Στον «αυτόματο» το Curiosity της NASA: Θα εξερευνεί τον Αρη χωρίς να χρειάζεται εντολές - iefimerida.gr

Στον «αυτόματο» το Curiosity της NASA: Θα εξερευνεί τον Αρη χωρίς να χρειάζεται εντολές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά μέσα στον ένα χρόνο που βρίσκεται το Curiosity στον Αρη, οι ερευνητές της NASA ενεργοποίησαν το σύστημα αυτόματης πλοήγησης, προκειμένου να ξεπεράσουν το πρόβλημα του χρόνου που χρειάζονταν οι εντολές τους να φτάσουν από τη Γη στον Κόκκινο πλανήτη.

Από την έναρξη αυτού του ταξιδιού το ρομπότ έχει διανύσει συνολικά 1,39 χιλιόμετρα και αναμένεται να καλύψει περίπου 7,18 χιλιόμετρα, ωστόσο η λειτουργία αυτόματης πλοήγησης, αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά το έργο των υπευθύνων της αποστολής, οι οποίοι χρειάζονταν πολύ χρόνο για να στείλουν τις εντολές από τη Γη στον Αρη.

Το σύστημα αυτόνομης πλοήγησης συλλέγει πολλαπλές, στερεοσκοπικές λήψεις του τοπίου δημιουργώντας στον υπολογιστή έναν ανάγλυφο χάρτη και εξετάζει διαφορετικές πιθανές διαδρομές επιλέγοντας εν τέλει την ασφαλέστερη και συντομότερη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ