Sin: To απίστευτο burger bar που μεταμόρφωσε το Παλαιό Φάληρο σε Νέα Υόρκη! [εικόνες] - iefimerida.gr

Sin: To απίστευτο burger bar που μεταμόρφωσε το Παλαιό Φάληρο σε Νέα Υόρκη! [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν το Νεοϋορκέζικο Schiller είχε ένα εστιατόριο-αδελφάκι στην Αθήνα, θα ονειρευόταν να ήταν το Sin στο Παλαιό Φάληρο που μέσα σε λίγους μήνες έγινε σημείο αναφοράς για τα Νότια προάστια, όχι μόνο χάρη στα ζουμερά burgers, αλλά κυρίως στην μοναδική, ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα που προσφέρει ο χώρος.

Οσοι έχουν επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη νιώθουν σαν να επιστρέφουν εκεί μόλις βρεθούν στο Sin, αν και άξαφνα μοναδικές λεπτομέρειες που στέλνουν το νου νοσταλγικά σε στοιχεία του παρελθόντος κλέβουν το βλέμμα. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί, ακόμη και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης αναφώνησε «έγινε Μηλιώνη η Αγίου Αλεξάνδρου»!

Ο Γρηγόρης Κοτσιγιάννης σχεδιάζοντας το χώρο επέλεξε από την πρώτη στιγμή να δημιουργήσει μια μοναδική ατμόσφαιρα με στοιχεία και χαρακτηριστικά που δεν έχουμε συναντήσει ξανά. Να δώσει στο χώρο μια μοναδική ταυτότητα, που θα το κάνει αδιαφιλονίκητα ξεχωριστό. Επέλεξε λοιπόν βιομηχανικό πάτωμα, άφησε γυμνούς τους τοίχους στη φυσική τους κατάσταση, φώτισε το χώρο με δεκάδες σπάνια υλικά από προσελάνη που προέρχονται από παλιούς πυλώνες της ΔΕΗ.

Δυο τεράστια δέντρα φουντώνουν μέσα στο χώρο, ανάμεσα στα τραπέζια ενώ κάθε μια καρέκλα είναι μοναδική! Ενα κλείσιμο του ματιού στη δεκαετία του '50 αποτελούν τα παλιά διαχωριστικά κλώστρα που μπήκαν στο χώρο. Στόχος του Γρηγόρη Κοτσιγιάννη σε κάθε μια από τις δουλειές που αναλαμβάνει είναι η μοναδικότητα, το ανεπανάληπτο: Ο χώρος δεν πρέπει να θυμίζει τίποτα άλλο, πρέπει να ξεχωρίζει, να δίνει τον ιδανικό καμβά για την ανάδειξη της υπηρεσίας, της ζωής. Copy paste δεν υπάρχουν μόνο αυθεντικότητα στις δουλειές του!

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο μπαρ που σερβίρει μοναδικά κοκτέιλ σε ξεχωριστά ποτήρια: όλος το τοίχος του μπαρ ντύθηκε με διαφορετικά πλακάκια που τοποθετήθηκαν από την ανάποδη πλευρά. Ο φωτισμός υπηρετεί την μοναδική ατμόσφαιρα του Sin, αφού είναι χαμηλός και διακριτικός δημιουργώντας συνολικά μια συνθήκη από την οποία απλά δεν θέλεις να φύγεις! Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη το Sin έχει φανατικό κοινό ανάμεσά τους πολλοί επώνυμοι καλλιτέχνες (και όχι μόνο).

Το μενού κινείται δημιουργικά γύρω από τα burgers με δυνατές ποικιλίες (εκπληκτικό το burger σολομού) και γεύσεις που φλερτάρου με τις παρυφές της αμερικανικής κουζίνας, δηλαδή της μητροπολιτικής γαστρονομίας. Δυνατό χαρτί του εστιατορίου είναι τα απρόσμενα δημιουργικά και εύγευστα κοκτέιλ. Μια συνολική εμπειρία ευζωίας μέσα σε ένα περιβάλλον αμαρτίας (sin) υλικού πολιτισμού στο Παλαιό Φάληρο. Στη σελίδα του Sin στο facebook αποτυπώνεται το μενού αλλά και οι αντιδράσεις των θαμώνων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ