Ο εμίρης του Κατάρ θέλει να κάνει την Οξυά «Νησί Τέχνης» -Ο Αγιοστρατίτης εκπονεί τα σχέδια

Οι φήμες έλεγαν ότι ο σεΐχης αγόρασε ένα νησί 4.200 στρεμμάτων αντί περίπου 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να χτίσει εκεί ένα εξοχικό παλάτι. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι εντελώς διαφορετική και η επένδυση που σχεδιάζεται για την Οξυά μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για όλη την Ελλάδα και να στρέψει τους προβολείς ανά τον πλανήτη στη χώρα μας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», το πανέμορφο, αλλά άγονο αυτό νησί του Ιονίου ο Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Τάνι σχεδιάζει να το μετατρέψει σε ένα παγκοσμίου εμβέλειας «art island». Δηλαδή σε ένα νησί τέχνης, πολιτισμού και φιλοξενίας το οποίο θα είναι σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο.

Η μεγάλη αυτή επένδυση, λένε οι πληροφορίες, θα έχει προϋπολογισμό της τάξης των 250-300 εκατομμυρίων ευρώ και θα προσφέρει τουλάχιστον 200 θέσεις εργασίας. Το σχέδιο του εμίρη του Κατάρ για «νησί τέχνης» τελεί υπό την αιγίδα της κόρης του, Μαγιάσα Μπιντ Χαμάντ αλ-Τάνι, η οποία έχει ήδη ξοδέψει εκατομμύρια ευρώ για αγορά σπάνιων έργων τέχνης με σκοπό να βάλει το εμιράτο στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη.

Θα δημιουργηθούν: μουσείο, χώροι έκθεσης των έργων, αίθουσες εκδηλώσεων και αμφιθέατρο.

Επίσης, θα αναπτυχθούν χώροι φιλοξενίας των καλλιτεχνών, οι οποίοι θα μπορούν να μείνουν στο νησί, να δημιουργούν και να εκθέτουν τα έργα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον σχεδιασμό της μεγάλης αυτής επένδυσης έχουν αναλάβει Ελληνες μηχανικοί και αρχιτέκτονες. Λέγεται μάλιστα ότι επικεφαλής της ομάδας η οποία θα κάνει τις μελέτες για ολόκληρη την επένδυση είναι το αρχιτεκτονικό γραφείο «aa ASSOCIATES», του γνωστού αρχιτέκτονα Στέλιου Αγιοστρατίτη, ο οποίος έχει βάλει την υπογραφή του σε σημαντικά κτίρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ