Επιασαν το πουλί κατάσκοπο της Αιγύπτου – Ο πελαργός που έπεσε θύμα των θεωριών συνωμοσίας - iefimerida.gr

Επιασαν το πουλί κατάσκοπο της Αιγύπτου – Ο πελαργός που έπεσε θύμα των θεωριών συνωμοσίας

Επιασαν το πουλί κατάσκοπο της Αιγύπτου – Ο πελαργός που έπεσε θύμα των θεωριών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τα όσα ζουν τα τελευταία χρόνια, είναι λογικό να είναι καχύποπτοι. Πολλές φορές όμως οι θεωρίες συνωμοσίας που εφευρίσκουν οι Αιγύπτιοι προκαλούν γέλιο. Οπως στην περίπτωση του ιπτάμενου «κατασκόπου», που τελικά συνελήφθη για να αποδειχθεί πως ήταν τελικά ένας αθώος πελαργός.

Ενας άνδρας ανακάλυψε το ύποπτο πουλί κοντά στο σπίτι του και το πήγε στην Αστυνομία. Εκεί, ο «ήρωας» και οι αξιωματικοί προβληματίστηκαν έντονα για την ηλεκτρονική συσκευή που είναι δεμένη στο πόδι του πελαργού. Τελικά κάλεσαν έναν κτηνίατρο, που τους απογοήτευσε με την ετυμηγορία του. Δεν επρόκειτο ούτε για βόμβα, ούτε για κάποιο κατασκοπευτικό εργαλείο.

Αυτό που είχε ο πελαργός στο πόδι του ήταν μία συνηθισμένη συσκευή εντοπισμού, που είχαν τοποθετήσει Γάλλοι επιστήμονες προκειμένου να καταγράψουν το ταξίδι των αποδημητικών πτηνών. Μάλιστα ο κτηνίατρος τους διευκρίνισε ότι η συσκευή σταμάτησε να λειτουργεί όταν ο πελαργός πέρασε τα σύνορα, προκειμένου να προλάβει άλλα σενάρια για γαλλική κατασκοπεία στην Αίγυπτο.

Με την πολιτική κατάσταση στην Αίγυπτο, πολλές είναι οι θεωρίες συνωμοσίας που όχι απλά συζητούνται ανάμεσα στους κατοίκους, αλλά δημοσιεύονται και στις εφημερίδες, όπως είχε γίνει στην περίπτωση του αθώου τελικά πελαργού, που είχε προβληματίσει αρκετά μέχρι να λυθεί το μυστήριο.

Πηγή: Time

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ