Ισραηλινοί στρατιώτες χορεύουν Gangnam Style με Παλαιστίνιους εν ώρα περιπολίας [βίντεο]

Στο χορό το έριξαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες την ώρα που βρίσκονταν σε περιπολία στη Δυτική Όχθη, όταν έφτασαν σε ένα γαμήλιο γλέντι Παλαιστινίων.

Τα πλάνα μεταδόθηκαν από το Channel 2 News και προκάλεσαν την οργή των επικεφαλής των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF).

Όπως αναφέρει η Washington Post, η ομάδα στρατιωτών που πιάστηκε στο "τσακίρ κέφι" περιπολούσε στην παλαιστινιακή πόλη της Χεβρώνας. Εν ώρα υπηρεσίας και με πλήρη εξάρτηση, αποφάσισαν να μπουν σε μια αίθουσα χορού όπου λάμβανε χώρα το γαμήλιο γλέντι και άρχισαν να χορεύουν μαζί με δεκάδες Παλαιστίνιους θαμώνες στους ρυθμούς του Gangnam Style.

Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ήταν σκληρή. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς το περιστατικό είναι "σοβαρό" καθώς "οι στρατιώτες εκτέθηκαν σε άσκοπο κίνδυνο και τους επιβλήθηκαν οι ανάλογες κυρώσεις". Δεν διευκρινίζεται ωστόσο ποιες ήταν οι κυρώσεις αυτές.

Στα πλάνα του ερασιτεχνικού βίντεο, φαίνεται πως ένας από τους στρατιώτες έχει δώσει το όπλο του σε έναν από τους Παλαιστίνιους, άλλος εμφανίζεται να έχει ανέβει στην πλάτη ενός θαμώνα, ενώ κάποιοι χορεύουν χέρι - χέρι με άλλους Παλαιστινίους.

Το περιστατικό συνέβη λίγες ώρες μετά τις συγκρούσεις στην Qalandiya όπου τρεις Παλαιστίνιοι βρήκαν τον θάνατο από πυρά του ισραηλινού στρατού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ