Αδωνις Γεωργιάδης: Εάν δεν εισαχθούν τα γενόσημα φάρμακα σε ποσοστό 60% το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει - iefimerida.gr

Αδωνις Γεωργιάδης: Εάν δεν εισαχθούν τα γενόσημα φάρμακα σε ποσοστό 60% το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πεποίθηση τους πως εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος του 60% στη διείσδυση των γενοσήμων φαρμάκων στην αγορά το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παράλληλα χαρακτήρισε την διείσδυση τους «εθνικό στόχο και όχι μνημονιακό».

Ο υπουργός Υγείας, υποστήριξε πως τα γενόσημα φάρμακα τα προμηθεύονται σε ποσοστό 70% όλες οι χώρες της Ευρώπης και είναι πιστοποιημένα, μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης μίλησε και για την ποιότητα των φαρμάκων, σημειώνοντας: «Ο ΕΟΦ κάνει ελέγχους ασταμάτητα. Όσο ποσοστό πιάσανε να μην είναι εντάξει στα γενόσημα, τόσο πιάσανε να μην είναι εντάξει και στην εμπορική ονομασία. Να μην κολλάμε με την εμπορική ονομασία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως το μεγαλύτερο στοίχημα στη χώρα μας είναι να δώσουμε υπηρεσίες δημόσιας υγείας σε όλους. «Δεν αφήνουμε κανέναν να πεθάνει στην Ελλάδα», ανέφερε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ