Τζήμερος κατά ΚΚΕ: Είναι μπαμπούλας των νοικοκυραίων και συνεταιράκι της κυβέρνησης - iefimerida.gr

Τζήμερος κατά ΚΚΕ: Είναι μπαμπούλας των νοικοκυραίων και συνεταιράκι της κυβέρνησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο κεφάλαιο στην διαμάχη του με το ΚΚΕ προσέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος «δημιουργία, ξανά!» Θάνος Τζήμερος, ο οποίος με αφορμή την άρνηση του ΚΚΕ να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στην Μακρόνησο, κατηγορεί το Κομμουνιστικό Κόμμα πως είναι «συναιτεράκι» της κυβέρνησης και «μπαμπούλας των νοικοκυραίων»

Σε ανάρτηση του στο facebook, ο κ. Τζήμερος αναφέρεται στο «θαύμα» της Μακρονήσου όσον αφορά την εκμετάλλευση αιολικής ενέργειας, καθώς όπως υποστηρίζει «θα μπορούσε να καλύψει μεγάλο μέρος των αναγκών της Αθήνας. Ολόκληρη η κορυφογραμμή θα δάμαζε τον αέρα και θα τον έκανε ρεύμα», ενώ παράλληλα σημειώνει πως θα μπορούσε να δημιουργηθεί και ένα αιολικό πάρκο.

Οι όποιες προσπάθειες ωστόσο, κατέρρευσαν σύμφωνα με τον κ. Τζήμερο λόγω του «όχι» του ΚΚΕ στην εκμετάλλευση της Μακρονήσου για ιστορικούς λόγους. Ο πρόεδρος της «δημιουργίας, ξανά!», αναφέρει πως «τόπος μαρτυρίου είναι τα κρατητήρια και όχι η κορυφή του βουνού» και αναρωτιέται «γιατί ο τόπος μαρτυρίου απαγορεύεται να παράγει ενέργεια;».

Με αφορμή το «όχι» του Περισσού, ο κ. Τζήμερος επιτίθεται ξανά στο ΚΚΕ, το οποίο κατηγορεί ως «μπαμπούλα των νοικοκυραίων» και «συνεταιράκι των κυβερνητικών κομμάτων», αποκαλώντας παράλληλα το Κομμουνιστικό Κόμμα «μια αναχρονιστική γραφικότητα».

Η ανάρτηση του κ. Τζήμερου:

Όσους έκαναν φέτος διακοπές στις Κυκλάδες, ο αέρας τούς πήρε και τους σήκωσε! Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι σκέφτηκαν τη δύναμη της αιολικής ενέργειας. Η Ελλάδα και σ΄αυτό είναι ευνοημένη! (Και σε τι δεν είναι;) Η απόλυτη λύση, δηλαδή και να έχεις ανεμογεννήτριες και κανένας να μην λέει ότι ενοχλείται, είναι στα ακατοίκητα νησιά. Η Μακρόνησος είναι ιδανική περίπτωση. Μακρόστενη, φράγμα των αέρηδων, θα μπορούσε να καλύψει μεγάλο μέρος των αναγκών της Αθήνας. Ολόκληρη η κορυφογραμμή θα δάμαζε τον αέρα και θα τον έκανε ρεύμα. Όλες όμως οι προσπάθειες είτε ιδιωτών είτε της ίδιας της ΔΕΗ για δημιουργία αιολικού πάρκου (100 ΜW) έπεσαν στο κενό. Γιατί; Γιατί αντιδρούσε το ΚΚΕ! Είναι, λέει, τόπος μαρτυρίου. Εντάξει, είναι. Αλλά τα κρατητήρια, όχι η κορυφή του βουνού. Και γιατί ο τόπος μαρτυρίου απαγορεύεται να παράγει ενέργεια; Κανείς δεν ξέρει. Τα κυβερνητικά κόμματα, φυσικά, δεν υπήρχε περίπτωση να χαλάσουν το χατήρι στο συνεταιράκι τους, στον μπαμπούλα των νοικοκυραίων. Και το πάρκο δεν έγινε. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι το ΚΚΕ είναι απλώς μια αναχρονιστική γραφικότητα;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ