Τα ελληνικά κουπιά «βρίσκουν» ακόμη μετάλλια – Χρυσό και αργυρό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας - iefimerida.gr

Τα ελληνικά κουπιά «βρίσκουν» ακόμη μετάλλια – Χρυσό και αργυρό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας

Τα ελληνικά κουπιά «βρίσκουν» ακόμη μετάλλια – Χρυσό και αργυρό στο Παγκόσμιο πρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Λάτρεις» των... πολύτιμων μετάλλων είναι τα τελευταία χρόνια οι Ελληνες κωπηλάτες. Συνήθεια που δεν ξέχασαν ούτε στη λίμνη Ντανζεόν στην Κορέα, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Eκεί που τα γαλονόλευκα κουπιά πήραν ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε το τετραπλό σκιφ ελ βαρών των ανδρών. Παγκόσμιοι πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Γιώργος και Λευτέρης Κόνσολας, Σπύρος Γιάνναρος και Παναγιώτης Μαγδανής. Οι τέσσερις Ελληνες πρωταθλητές μπήκαν επικεφαλής της κούρσας από τα πρώτα μέτρα και κατάφεραν να διατηρήσουν την πρώτη θέση ως τον τερματισμό πανηγυρίζοντας έξαλλα το χρυσό μετάλλιο στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς.

Λίγο νωρίτερα ένα ονειρεμένο καλοκαίρι για την Κατερίνα Νικολαΐδου είχε ολοκληρωθεί με ιδανικό τρόπο. Η πρωταθλήτρια από την Κατερίνη κατάκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών αν και αγωνιζόταν σε μεγαλύτερη από την ηλικία της κατηγορία. Κατά την διάρκεια της κούρσας απείλησε την πιο έμπειρη Αυστριακή Τάουπ Τραέρ που ήταν τελικά η μεγάλη νικήτρια ενώ άφησε πίσω της την Βρετανίδα Ρουθ Ουαλτσακ.

Με αυτό το μετάλλιο η 21χρονη πρωταθλήτρια έφτασε τα τέσσερα για φέτος αφού είχαν προηγηθεί τρία χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, τους Μεσογειακούς αγώνες και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ