Γεροντόπουλος: Αν μας επιστρέψουν τη Νίκη της Σαμοθράκης, θα καλύψουμε εμείς τη συντήρηση - iefimerida.gr

Γεροντόπουλος: Αν μας επιστρέψουν τη Νίκη της Σαμοθράκης, θα καλύψουμε εμείς τη συντήρηση

Γεροντόπουλος: Αν μας επιστρέψουν τη Νίκη της Σαμοθράκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Εβρίτες είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στην εκστρατεία που κάνει το Λούβρο για το ποσό που απαιτεί η αποκατάσταση της Νίκης της Σαμοθράκης. Συγκεκριμένα, θα δεχτούν να αναλάβουν όλο το κόστος. Με μία προϋπόθεση. Να επιστρέψει το γλυπτό στο σπίτι του. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο Κυριάκος Γεροντόπουλος.

Μιλώντας ως Εβρίτης, εκφράζοντας τον εαυτό του και τους συμπατριώτες του όπως είπε, ο υφυπουργός Εξωτερικών αποκρίθηκε γρήγορα στην καμπάνια που κάνει το μουσείο του Παρισιού για το ένα εκατομμύριο ευρώ που χρειάζεται ακόμη για τις εργασίες που απαιτεί το αριστούργημα.

«Aν οι Γάλλοι έχουν πρόβλημα, εμείς- εφόσον μας επιστρέψουν το άγαλμα- είμαστε έτοιμοι και να το συντηρήσουμε και να το αναδείξουμε», επισήμανε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. «Η Σαμοθράκη είναι εξαιρετικό νησί, εκεί βρέθηκε η Νίκη, υπάρχει ο αρχαιολογικός της χώρος και το Μουσείο, επομένως μπορούμε να το αναδείξουμε εμείς οι Εβρίτες», πρόσθεσε ο κ. Γεροντόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ