«Στα βήματα του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή»: Κίνημα πεζών περπατά μέχρι την Κωνσταντινούπολη σε όλα τα σημεία από όπου πέρασε ο σουλτάνος - iefimerida.gr

«Στα βήματα του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή»: Κίνημα πεζών περπατά μέχρι την Κωνσταντινούπολη σε όλα τα σημεία από όπου πέρασε ο σουλτάνος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό ταξίδι πραγματοποιεί ένα κίνημα πεζών από την Ολλανδία, περνώντας από όλα τα πολιτιστικά και ιστορικά σημεία – ορόσημα της διαδρομής του σουλτάνου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Σουλεϊμάν Α' του Μεγαλοπρεπούς.

Σύμφωνα με το standartnews, το κίνημα με την επωνυμία "Στα βήματα του Σουλτάνου" ξεκίνησε το μακρινό του ταξίδι από την Ολλανδία και συνεχίζει την πορεία του μέχρι τον τελικό προορισμό του, την Κωνσταντινούπολη, μέσα από την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Κροατία, τη Σερβία και τη Βουλγαρία.

Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να τοποθετήσουν στον τουριστικό "χάρτη" τη συγκεκριμένη διαδρομή, καθώς τη θεωρούν παράδειγμα αειφόρου ανάπτυξης του τουρισμού, εκτιμούν ότι, η πρωτοβουλία τους θα έχει οικονομικά οφέλη για τις περιοχές από τις οποίες "περνά" ο δρόμος του σουλτάνου.

Μάλιστα, όπως δήλωσαν, η συγκεκριμένη διαδρομή, αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον επισκεπτών στις χώρες της Ευρώπης και να καταστεί μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες και επισκέψιμες.

Προς το παρόν, οι ταξιδιώτες πέρασαν από το Ιβαϊλοβγκραντ, όπου η δήμαρχος Ντιάνα Ορτσάχοβα σφράγισε τα διαβατήριά τους με τη σφραγίδα του δήμου, για να πιστοποιήσει, όπως δήλωσε, την επίσκεψη των μελών του κινήματος των πεζών στο δήμο, στο πλαίσιο του ταξιδιού τους στα "βήματα" του Σουλεϊμάν Α' του Μεγαλοπρεπούς.

Οι βουλγαρικοί δήμοι που επισκέπτεται το "κίνημα" των πεζών είναι το Σμόλιαν, το Άρντινο, το Κάρντζαλι, το Ματζάροβο και το Ιβαϊλοβγκραντ.

Ο Σουλεϊμάν Α' ο Μεγαλοπρεπής ήταν ο δέκατος σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1520 μέχρι το 1566. Στη διάρκεια της βασιλείας του, η Οθωμανική Αυτοκρατορία έφθασε στη μέγιστη γεωγραφική της επέκταση, επισημαίνεται - μεταξύ άλλων - στο ίδιο δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ