Φουντώνουν οι αντιδράσεις των Γερμανών για το ελληνικό χρέος- Το 61% δεν θέλει να ξαναδανείσει στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Φουντώνουν οι αντιδράσεις των Γερμανών για το ελληνικό χρέος- Το 61% δεν θέλει να ξαναδανείσει στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε «καυτό» ζήτημα των γερμανικών εκλογών εξελίσσεται η υπόθεση του ελληνικού χρέους, με τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της Γερμανιας να φουντώνουν κατά της Ελλάδας, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως το 61% των Γερμανών πολιτών δεν θέλει να ξαναδανείσει στην Ελλάδα.

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF, μόλις το 33% των Γερμανών πολιτών τάσσεται υπέρ της χορήγησης νέων δανείων στην Ελλάδα, ενώ το 6% απαντά δεν γνωρίζω.

Τα αποτελέσματα του Πολιτικού Βαρόμετρου που δημοσίευσε το ZDF,είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας όσον αφορά το ελληνικό χρέος το οποίο έχει εξελιχθεί σε κεντρικό προεκλογικό ζήτημα. Ηδη η Ανγκέλα Μέρκελ εξαπολύει πυρά κατά των Σοσιαλδημοκρατών, κατηγορώντας τον προκάτοχο της στην καγκελαρία Σρέντερ πως έκανε «μεγάλο λάθος που δέχθηκε την Ελλάδα στο ευρώ».

Εναλλακτική για την Γερμανία: Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο- Πρέπει να φύγει από το ευρώ

Στον έντονο αρνητισμό που διακατέχει τους Γερμανούς πολίτες σχετικά με την πορεία του ελληνικού χρέους, έρχονται να προστεθούν και οι αντιδράσεις της «Εναλλακτικής για την Γερμανία», το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα το οποίο διατυπώνει ανοιχτά την άποψη πως η Γερμανία πρέπει να επιστρέψει στο μάρκο.

Σε συνέντευξη του στην «Handelsblatt», ο επικεφαλής του AFD τόνισε πως «η κρίση δεν έχει περάσει και αργότερα, όταν θα αποφασιστεί το δεύτερο "κούρεμα" για την Ελλάδα, θα επιστρέψει με μεγαλύτερη ένταση» και υποστήριξε πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος, προκρίνει ως μοναδική λύση για την σωτηρία της γερμανικής οικονομίας, την άρνηση οποιασδήποτε άλλης βοήθειας προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα την έξοδο της από το ευρώ.

Γερμανοί Πράσινοι: Υπερ του «κουρέματος» αλλά με όρους

Ενα από τα κόμματα το οποίο πάντως φαίνεται πως διατυπώνει μια πιο υποστηρικτική προς την Ελλάδα γραμμή, είναι αυτό των Γερμανών Πρασίνων, του οποίου η επικεφαλής Πρίσκα Χινζ υποστηρίζει σύμφωνα με την Wall Street Journal πως πρέπει να διαγραφεί ένα μέρος του ελληνικού χρέους προς τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

Ωστόσο, η πρόταση των Πρασίνων για «κούρεμα» συνοδεύεται και από πακέτο μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα βρίσκεται υπό την επίβλεψη των Ευρωπαίων εταίρων, ως μόνη λύση για να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ