Κουβέλης: Ανοιχτό κάλεσμα για την δημιουργία «Τρίτου πόλου» στην κεντροαριστερά - iefimerida.gr

Κουβέλης: Ανοιχτό κάλεσμα για την δημιουργία «Τρίτου πόλου» στην κεντροαριστερά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη δημιουργίας του τρίτου πόλου της Κεντροαριστεράς ο οποίος θα επιδιώξει να «σπάσει» το μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ επανέλαβε δημόσια ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει μπαράζ συναντήσεων με στελέχη της ευρύτερης σοσιαλδημοκρατίας. Σκληρή κριτική από τον Δημήτρη Παπαδημούλη.

Στην Αγίου Κωνσταντίνου το τελευταίο διάστημα, τρέχουν για να προλάβουν τις εξελίξεις προκειμένου να συσπειρωθούν γύρω από τον νέο πόλο προσωπικότητες του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου, με επίκεντρο την Δημοκρατική Αριστερά. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται και οι πρόσφατες συναντήσεις μελών της ΔΗΜΑΡ με τον Χάρη Καστανίδη και τον Γιώργο Πεταλωτή και τις κοινές δηλώσεις για συμπόρευση.

Ο Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του, τόνισε πως «είναι απολύτως αναγκαία η συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων που διαφωνούν με την ασκούμενη πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης, αλλά και το λαϊκισμό της μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου από την αξιωματική αντιπολίτευση», προκειμένου να συγκροτηθεί ένας νέο πολιτικός φορέας.

Ο κ. Κουβέλης επιδιώκει από την συγκρότηση του νέου πόλου να διατυπωθεί «μία πολιτική πρόταση που θα εμπνεύσει και θα πείσει την κοινωνία για μία νέα πορεία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωση , με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή», ενώ μέσα στους βασικούς άξονες συμπεριλαμβάνεται «η σύνδεση της δημοσιονομικής προσαρμογής με την ανάπτυξη και προώθηση ενός νέου προτύπου παραγωγικής ανασυγκρότησης. Με εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, ριζική μεταρρύθμιση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης , καθώς και αναβάθμιση της αυτοδιοίκησης», μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο κάλεσμα αυτό, ο κ. Κουβέλης συμπεριλαμβάνει «όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας, των νέων κοινωνικών κινημάτων» και σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ υπάρχει η επιδίωξη να μετασχηματιστεί σε κανονική παράταξη.

Παπαδημούλης: Ο τρίτος πόλος θα μείνει μετέωρος μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Η αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση, με τον βουλευτή του κόμματος Δημήτρη Παπαδημούλη να αμφισβητεί την βιωσιμότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος και να τονίζει σε ανάρτηση του στα social media ότι «ο "τρίτος πόλος" δεν μπορεί να συγκροτηθεί με μεταιωρισμό μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Ούτε με ίσες αποστάσεις απο ΝΔ κ ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ