Nέο Dacia Duster: Ανανέωση για το επιτυχημένο, φτηνό SUV

Οι άνθρωποι της Dacia ακολουθούν απ' ότι φαίνεται πιστά τη λογική του ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει κι αν μη τι άλλο η μάρκα τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς μερίδια αγοράς πανευρωπαϊκά, εκμεταλλευόμενη μεταξύ άλλων και την παρατεταμένη οικονομική κρίση.

Έτσι μετά τις αλλαγές στα Logan, Sandero και Sandero Stepway, ήρθε και η σειρά του Duster, του επιτυχημένου SUV, να περάσει στο επόμενο στάδιο. Στο οποίο έχουν διατηρηθεί πέρα από το πλαίσιο και οι βασικές γραμμές του αμαξώματος, οι οποίες πλέον είναι λίγο πιο τονισμένες, προκειμένου να ενισχυθεί κι άλλο ο off road χαρακτήρας. Με την ίδια λογική και οι ράγες οροφής είναι καλύτερα ενσωματωμένες στο όλο design, ενώ οι μεγαλύτερες αλλαγές εντοπίζονται μπροστά, όπου το νέο Dacia Duster έχει καινούργια, πιο χαρακτηριστική μάσκα, πιο χαμηλή και πιο επιθετική εισαγωγή αέρα και επιπλέον νέους προβολείς που ολοκληρώνουν την εικόνα.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες δεν έχουν ανακοινωθεί στοιχεία και λεπτομέρειες, αλλά είναι πολύ πιθανό στα ήδη γνωστά σύνολα –μεγαλύτερο ενδιαφέρον και λόγω του χαρακτήρα του Duster παρουσιάζει ο diesel 1.5 dCi-να προστεθεί μια εκδοχή του σύγχρονου κινητήρα βενζίνης 1.2 TCe της Renault, στον όμιλο της οποίας ανήκει η Dacia.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ