Σάλος στις ΗΠΑ: Βίασε 14χρονη που αυτοκτόνησε αργότερα και τιμωρήθηκε με ένα μήνα φυλάκισης - iefimerida.gr

Σάλος στις ΗΠΑ: Βίασε 14χρονη που αυτοκτόνησε αργότερα και τιμωρήθηκε με ένα μήνα φυλάκισης

Σάλος στις ΗΠΑ: Βίασε 14χρονη που αυτοκτόνησε αργότερα και τιμωρήθηκε με ένα μήν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κοινή γνώμη έχει ξεσηκώσει στις ΗΠΑ η απρόσμενη απόφαση να καταδικαστεί σε μόλις ένα μήνα φυλάκισης καθηγητής που βίασε 14χρονο κορίτσι, το οποίο αργότερα αυτοκτόνησε. Ο δικαστής αποφάνθηκε πως το θύμα «είχε υπό τον έλεγχό του την κατάσταση», αλλά αργότερα απολογήθηκε για το σχόλιό του.

Ο Στέισι Ράμπολντ ομολόγησε πως βίασε την Σερίς Μοράλες όταν εκείνη ήταν 14 ετών και ο δικαστής τον καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών. Αμέσως μετά όμως ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής, επιβάλλοντας να εκτίσει μόνο 31 ημέρες. Μάλιστα ο δικαστής Τζ. Τοντ Μπο επεσήμανε πως η 14χρονη «φαινόταν μεγαλύτερη από την πραγματική της ηλικία» και πως «είχε εξίσου τον έλεγχο» με τον δράστη.

Το κορίτσι αυτοκτόνησε στα 17 της και η μητέρα της θεωρεί ότι ο βιασμός της ήταν από τους βασικούς λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την πράξη. Επειτα από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή του, ο δικαστής απολογήθηκε. «Δεν ξέρω τι σκεφτόμουν ή τι προσπαθούσα να πω. Ηταν μια βλακεία, ένα λάθος», είπε σε συνέντευξη στην τοπική εφημερίδα The Billings Gazette.

Οι εισαγγελικές αρχές της Μοντάνας θα επανεξετάσουν την ποινή του Ράμπολντ. Στην Πολιτεία αυτή ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον δικαστή να επιβάλει την ποινή της αρεσκείας τους στους κατηγορούμενους που ομολογούν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με ανήλικους.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ