«Μπάχαλο» έγινε ο συνασπισμός της Μέρκελ με αφορμή την Ελλάδα και το νέο πακέτο στήριξης - iefimerida.gr

«Μπάχαλο» έγινε ο συνασπισμός της Μέρκελ με αφορμή την Ελλάδα και το νέο πακέτο στήριξης

«Μπάχαλο» έγινε ο συνασπισμός της Μέρκελ με αφορμή την Ελλάδα και το νέο πακέτο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρούς τριγμούς δέχεται ο κυβερνητικός συνασπισμός της Ανγκελα Μέρκελ έπειτα από την ανακίνηση του ζητήματος για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα από το 2014 με τους εταίρους της καγκελαρίου να εκφράζουν πολύ σκληρές θέσεις.

Οι Γερμανοί Φιλελεύθεροι (FDP), με τα ποσοστά τους να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, δείχνουν να μετακινούνται σε πιο σκληρές θέσεις και διαφοροποιούνται από τις τελευταίες δηλώσεις της Ανγκελα Μέρκελ και κυρίως του Βολφγκανγκ Σόιμπλε.

Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Ντιρκ Νίμπελ, που αποτελεί και έναν από τα «μεγάλα κεφάλια» στο κόμμα του Φίλιπ Ρέσλερ, φανερώνουν αυτή τη μεταστροφή, αλλά και την αποδοκιμασία προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

«Τώρα θα πρέπει να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα, για να υλοποιήσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, αλλά προς το παρόν τα πηγαίνει καλά» αναφέρει χαρακτηριστικά επικρίνοντας τον κ. Σόιμπλε που μίλησε για τρίτο πακέτο βοήθειας και συνεχίζει «Με την Ελλάδα υπάρχουν σαφείς συμφωνίες για το τι πρέπει να γίνει σε αντάλλαγμα για την τρέχουσα δανειακή βοήθεια και το καλοκαίρι του 2014 θα εξετασθεί τι έχει επιτευχθεί και τι πρέπει ακόμη να γίνει».

Προσθέτει, μάλιστα, ότι δεν έχει καμία κατανόηση για τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τις χαρακτηρίζει «άτυχη διατύπωση, η οποία προκάλεσε φόβο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ