Πόλεμος Μητσοτάκη-Γρηγοράκου για το πόσοι διορίστηκαν στην πενταετία Καραμανλή - iefimerida.gr

Πόλεμος Μητσοτάκη-Γρηγοράκου για το πόσοι διορίστηκαν στην πενταετία Καραμανλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπουργός ΠΑΣΟΚ εναντίον υπουργού ΝΔ. Πρωτοφανές στα χρονικά της δικομματικής κυβέρνησης είναι το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέδωσε διάψευση για το αν και πόσοι διορίστηκαν επί πενταετίας Καραμανλή, μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών.

Διευκρινίσεις για το πραγματικό μέγεθος του δημοσίου τομέα, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου ότι στην πενταετία Καραμανλή 2004 - 2009 έγιναν 850.000 προσλήψεις.

Σημειώνεται ότι χθες σε δηλώσεις του στο Mega o αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος εκτίμησε σε μια αποστροφή του λόγου του ότι την πενταετία 2004 - 2009 έγιναν 850.000 προσλήψεις.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθαρίζει ότι «ο αριθμός του τακτικού προσωπικού του Δημοσίου, στις 31 Δεκεμβρίου 2009, ήταν 692.907 υπάλληλοι, ενώ σε 183.000 υπολογίζονταν το μη τακτικό προσωπικό. Σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία (Ιούλιος 2013), το τακτικό προσωπικό ανέρχεται σε 612.414 υπάλληλους, ενώ το μη τακτικό προσωπικό ανέρχεται σε 67.568. Κατά συνέπεια οι αναφορές για 850.000 υπαλλήλους, που υποτίθεται ότι προσελήφθησαν μεταξύ 2004 - 2009, δεν απηχούν την πραγματικότητα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαθέτει τον απαραίτητο μηχανισμό λεπτομερούς απεικόνισης του προσωπικού του Δημόσιου Τομέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ