Το Λούβρο αναζητά μαικήνες – Eκκληση για δωρεές για την αποκατάσταση της Νίκης της Σαμοθράκης - iefimerida.gr

Το Λούβρο αναζητά μαικήνες – Eκκληση για δωρεές για την αποκατάσταση της Νίκης της Σαμοθράκης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους εύπορους λάτρεις της τέχνης ελπίζει να συγκινήσει το Λούβρο. Σε αυτούς απευθύνεται η έκκληση του μουσείου, το οποίο αναζητά να καλύψει το ένα εκατομμύριο ευρώ που χρειάζεται ακόμη για να καλυφθεί ο προϋπολογισμός των εργασιών αποκατάστασης της Νίκης της Σαμοθράκης.

Το Λούβρο ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα εκστρατεία με τίτλο «Ολοι μαικήνες», ενώ παράλληλα θα μεταφέρει το αριστούργημα της ελληνικιστικής γλυπτικής σε άλλη αίθουσα, όπου δεν θα έχει πρόσβαση το κοινό.

Σύμφωνα με το πλάνο του μουσείου, θα αποσυναρμολογηθεί κομμάτι- κομμάτι η μαρμάρινη πλώρη πλοίου στην οποία είναι τοποθετημένο το γλυπτό, ενώ παράλληλα θα βελτιωθεί ο σκελετός του αγάλματος που είναι φιλοτεχνημένο από διάφορα είδη μαρμάρου και θα γίνει καθαρισμός του. Παράλληλα θα ξεκινήσουν και εργασίες αποκατάστασης της σκάλας Νταρού, η οποία οδηγεί στη Νίκη της Σαμοθράκης.

Ολα αυτά θα κοστίσουν τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και το μουσείο έχει συγκεντρώσει τα τρία ήδη. Στο Λούβρο ελπίζουν πως θα συγκεντρώσουν το ένα εκατομμύριο ευρώ που απομένει από δωρεές ιδιωτών ως το τέλος του χρόνου, που είναι και ο σκοπός της καμπάνιας.

Η Νίκη της Σαμοθράκης θα επιστρέψει στη θέση της το καλοκαίρι του 2014, ενώ η αποκατάσταση της σκάλας θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2015.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ