Βενιζέλος- Αβραμόπουλος: «Ναι» σε συμμετοχή της Ελλάδας στην επέμβαση στη Συρία, αλλά μόνο με επικουρικό ρόλο - iefimerida.gr

Βενιζέλος- Αβραμόπουλος: «Ναι» σε συμμετοχή της Ελλάδας στην επέμβαση στη Συρία, αλλά μόνο με επικουρικό ρόλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δύο υπουργοί αποφάσισαν πως εάν και εφόσον ζητηθεί η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει τη βάση της Σούδας, ένα ιπτάμενο ραντάρ, αλλά και πλοία εκστρατείας τα οποία θα έχουν αποκλειστικά επικουρικό ρόλο και θα κάνουν περιπολίες και δεν πρόκειται να εμπλακούν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Την συμμετοχή της Ελλάδας σε μια ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία αλλά με επικουρικό ρόλο αποφάσισαν ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν.

Ο δύο υπουργοί κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξέφρασαν την καταδίκη τους κατά του Μπασάρ Αλ Ασαντ για την επίθεση με χημικά κατά των ανταρτών και επεσήμαναν ότι είναι μεν υπέρ της εξεύρεσης μιας πολιτικής λύσης, ωστόσο εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ταχθεί υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, τότε η Ελλάδα θα έχει «τον δικό της ρόλο», όπως το 2011 στη Λιβύη.

Μια ενδεχόμενη συμμετοχή της Ελλάδας στην επέμβαση της Συρίας ωστόσο, θα έχει περισσότερο υποστηρικτικό ρόλο, με τους δύο υπουργούς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν ελληνικά στρατεύματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ