Απεργούν οι υπάλληλοι των φαστ φουντ στις ΗΠΑ -Ζουν σε εργασιακό μεσαίωνα - iefimerida.gr

Απεργούν οι υπάλληλοι των φαστ φουντ στις ΗΠΑ -Ζουν σε εργασιακό μεσαίωνα

Απεργούν οι υπάλληλοι των φαστ φουντ στις ΗΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρέλυσαν οι αλυσίδες φαστ φουντ στις ΗΠΑ, αφού οι υπάλληλοι προχώρησαν σε απεργία, ζητώντας ελάχιστο μισθό 15 δολαρίων την ώρα και καλύτερη μεταχείριση.

Ο μισθός των 15 δολαρίων που ζητούν, είναι περισσότερα από το διπλό του σημερινού ελάχιστου μισθού που είναι 7,25 δολάρια, ενώ οι υπάλληλοι ζητούν ακόμη να έχουν τη δυνατότητα να συνδικαλίζονται.

Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας το Εθνος, το συγκεκριμένο κίνημα μετράει σχεδόν ένα χρόνο ζωής, αφού άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο στη Νέα Υόρκη με 200 απεργούς και έκτοτε έχει διευρυνθεί.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο, επτά πόλεις, μεταξύ των οποίων η Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Ντιτρόιτ συμμετείχαν στην απεργία, ενώ σήμερα οι οργανωτές του κινήματος προέβλεπαν ότι θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα φαστ-φουντ τουλάχιστον 50 πόλεων.

Στην απεργία, συμμετέχουν οι εργαζόμενοι των McDonald's Corp, Wendy's Restaurants LLC, Burger King Worldwide Inc και άλλων εταιρειών φαστ-φουντ.

Οπως δήλωσε η Μέρι Κέι Χένρι, διεθνής πρόεδρος του συνδικάτου SEIU που προσφέρει υποστήριξή τους στους εργαζομένους των φαστ-φουντ: «Οι περισσότεροι από τους εργαζομένους αυτούς έχουν παιδιά και προσπαθούν να ζήσουν την οικογένειά τους (...) και ο μέσος μισθός τους είναι 9,08 δολάρια την ώρα, δηλαδή πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας για έναν εργαζόμενο που έχει την τύχη να εργάζεται 40 ώρες εβδομαδιαίως. Δεν πρόκειται πια για εφήβους, όπως συνέβαινε στο παρελθόν»

Πρόσφατα, οι New York Times, σε άρθρο αφιερωμένο στο κίνημα αυτό, υπογράμμισαν ότι «αν ο ελάχιστος μισθός είχε παρακολουθήσει τον πληθωρισμό ή το μέσο όρο των μισθών τα 50 τελευταία χρόνια, θα ήταν γύρω στα 10 δολάρια την ώρα,»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ