Συρία: Η ώρα της αμφιβολίας -Ο Ομπάμα δεν έχει αποφασίσει, το Λονδίνο περιμένει την απόφαση του ΟΗΕ - iefimerida.gr

Συρία: Η ώρα της αμφιβολίας -Ο Ομπάμα δεν έχει αποφασίσει, το Λονδίνο περιμένει την απόφαση του ΟΗΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Τετάρτη 28 Αυγούστου ότι δεν έχει λάβει ακόμη την απόφαση για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Την ίδια ώρα ο Ντέιβιντ Κάμερον δηλώνει ότι θα περιμένει την απόφαση του ΟΗΕ για την επίθεση με χημικά.

"Δεν έχω λάβει ακόμη απόφαση" για ανάληψη δράσης στη Συρία, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο PBS.

Τις προηγούμενες ημέρες οι ΗΠΑ σκλήρυναν σημαντικά τους τόνους εναντίον του συριακου καθεστώτος, σε σημείο να φαίνεται σύντομα πιθανή μια ένοπλη επέμβαση. Ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα πρόκειται να ενημερώσουν την Πέμπτη τα ηγετικά στελέχη του αμερικανικού Κογκρέσου σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, δήλωσε την Τετάρτη υπάλληλος του Κογκρέσου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως είναι πεπεισμένος ότι για την επίθεση με τα χημικά ευθύνεται η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ, ωστόσο απέρριψε μια "άμεση στρατιωτική δέσμευση της χώρας του στο συριακό εμφύλιο πόλεμο. Η ιδέα είναι "να λάβει (η συριακή κυβέρνηση) ένα αρκετά ισχυρό μήνυμα ότι θα έκανε καλά να μην ξαναρχίσει" να χρησιμοποιεί χημικά όπλα, εξήγησε. "Αν ρίξουμε μια προειδοποιητική βολη για να πουμε 'σταματήστε', μπορούμε να έχουμε μακροπρόθεσμα ένα θετικό αντίκτυπο στην εθνική μας ασφάλεια", υποστήριξε επίσης ο πρόεδρος.

Στις ΗΠΑ, ένας υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε χθες το βράδυ πως οι ηγέτες του Κογκρέσου και οι πρόεδροι των επιτροπών θα μεταβούν σήμερα στο Λευκό Οίκο, σε ώρα που δεν έχει προσδιοριστεί, για να λάβουν γνώση των διαβαθμισμένων στοιχείων που έχουν συλλέξει οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών για τη χημική επίθεση της 21ης Αυγούστου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ