Απίστευτα σουρεαλιστικό: ρομπότ μετατρέπει τις ζωγραφιές σε μουσική [εικόνες& βίντεο] - iefimerida.gr

Απίστευτα σουρεαλιστικό: ρομπότ μετατρέπει τις ζωγραφιές σε μουσική [εικόνες& βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί το να μεταφράζεις τα πάντα σε μουσική να θεωρείται προνόμιο των λίγων και ιδιοφυιών ανθρώπων, ωστόσο ο καλλιτέχνης Γιούρι Σουζούκι αποφάσισε να μοιραστεί αυτό το ταλέντο μέσα από μια πρωτοποριακή εγκατάσταση.

Ο Γιούρι δημιούργησε και παρουσίασε στο μουσείο μοντέρνας τέχνης Mudam, στο Λουξεμβούργο μια εγκατάσταση που ονομάζεται «Looks Like Music» («Μοιάζει Με Μουσική»), η οποία δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να συμβάλουν σε ένα μουσικό κομμάτι, με την καλλιτεχνική τους έκφραση μέσω της ζωγραφικής.

Το σχέδιο βασίζεται σε ένα μικρό ρομπότ που ανιχνεύει και ακολουθεί μια μαύρη γραμμή. Καθώς ταξιδεύει στο μαύρο μονοπάτι, που προηγουμένως έχει ζωγραφιστεί από τους επισκέπτες, το ρομπότ ανιχνεύει έγχρωμα δεδομένα τα οποία και μετατρέπει σε ήχο.

Μέσω του σχεδίου αυτού, ο Γιούρι Σουζούκι ελπίζει να κινήσει το ενδιαφέρον του κοινού στις μεθόδους μέσω των οποίων παράγεται ο ήχος και η μουσική. Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει μια πιο απλή εφαρμογή του αντίστοιχου σχεδίου του Σουζούκι με την ονομασία «Colour Chaser» («Κυνηγός Χρωμάτων»).

Απίστευτα σουρεαλιστικό: ρομπότ μετατρέπει τις ζωγραφιές σε μουσική [εικόνες& βίντεο] | iefimerida.gr 0
Απίστευτα σουρεαλιστικό: ρομπότ μετατρέπει τις ζωγραφιές σε μουσική [εικόνες& βίντεο] | iefimerida.gr 1
Απίστευτα σουρεαλιστικό: ρομπότ μετατρέπει τις ζωγραφιές σε μουσική [εικόνες& βίντεο] | iefimerida.gr 2
Απίστευτα σουρεαλιστικό: ρομπότ μετατρέπει τις ζωγραφιές σε μουσική [εικόνες& βίντεο] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ