Μαίνεται η πυρκαγιά στη Βοιωτία – Οι φλόγες κύκλωσαν γηροκομείο που εκκενώθηκε - iefimerida.gr

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Βοιωτία – Οι φλόγες κύκλωσαν γηροκομείο που εκκενώθηκε

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Βοιωτία – Οι φλόγες κύκλωσαν γηροκομείο που εκκενώθηκε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στη Βοιωτία, με το μέτωπό της να ξεπερνά τα 6 χιλιόμετρα και να βρίσκεται πλέον στις παρυφές της Λιβαδειάς. Ηδη έχουν καεί σπίτια, ενώ διατάχθηκε η εκκένωση γηροκομείου της Μητρόπολης όταν το κύκλωσαν οι φλόγες.

Αν και υπάρχει μικρή ύφεση στην ένταση των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά έφτασε στις αυλές των πρώτων σπιτιών στη Χαιρωνεία. Σύμφωνα με το δήμαρχο, Νίκο Παπαγγελή, έχουν καεί στάνες κτηνοτρόφων όπως επίσης έχουν παραδοθεί στις φλόγες και τέσσερα σπίτια.

Αργά το βράδυ κρίθηκε απαραίτητη η εκκένωση του γηροκομείου της Μητρόπολης που βρίσκεται στο Πέρα Χωριό, κοντά στη Λιβαδειά, όταν το κύκλωσε η φωτιά. Ολοι οι φιλοξενούμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα. Η εκκένωση του γηροκομείου τελείωσε λίγο πριν τις 10 το βράδυ και όλοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του νοσοκομείου, Κώστα Γκιζίμη.

Παράλληλα, αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν στα χωριά Τσουκαλάδες και Πέρα Χωριό προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο να εκκενωθούν. Πάντως οι περισσότεροι κάτοικοι ήδη έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Στην περιοχή βρίσκονται δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα, το σύνολο του εξοπλισμού των κοντινών δήμων, όπως επίσης και της Περιφέρειας και εθελοντικές ομάδες που προσπαθούν να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης.

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ